0rk.nl
Image default
Dienstverlening

Rotterdam loopt extra risico op inbraken in de wintermaanden

Rotterdam loopt extra risico op inbraken in de wintermaanden
Let er tijdens de wintermaanden extra goed op dat je je woning goed achterlaat. In de wintermaanden wordt namelijk het meest ingebroken, ongeacht waar je woont in Nederland. Tijdens kerstmis en met oud & nieuw verdrievoudigt het aantal inbraken zelfs. Rotterdam neemt hierin geen uitzonderingspositie in. Gemiddeld verdubbelt daar het aantal woninginbraken tijdens de wintermaanden, hoewel er grote verschillen zijn tussen de verschillende wijken. Groot-Rotterdam is een regio met veel economische bedrijvigheid, maar ook met grote verschillen tussen arm en rijk en een relatief hoge werkloosheid.

Criminaliteit in Rotterdam
Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is in Rotterdam relatief laag vergeleken met het BBP in de andere Nederlandse hoofdsteden. Het aantal uitkeringen en de werkloosheid zijn er betrekkelijk hoog. Veel Rotterdammers maken deel uit van de groep met inkomens onder de armoedegrens. Deze mensen hebben vaak een somber toekomstperspectief. Daardoor is Rotterdam een stad waarin je beducht moet zijn op misdaad. Gelukkig zit de gemeenteraad niet stil en vinden er in veel stadsdelen goede initiatieven plaats, zoals de de aanpak van High Impact Crimes (HIC).

Top 3 buurten waar het meest wordt ingebroken
Uit de inbraakcijfers van 2017 blijkt dat er in de buurten met de volgende postcodes het meest wordt ingebroken:

3084 (2,4% kans op inbraak: omgeving Zuiderpark, Zuiderbegraafplaats, Drechterweide, Wielewaal)
3046 (2,1% kans op inbraak: Schieveen)
3044 (1,7% kans op inbraak: Spaanse Polder)

Ingebroken of buitengesloten?
Wij zijn ook in Rotterdam tijdens de wintermaanden 24 uur per dag bereikbaar. Wanneer je jezelf hebt hebt buitengesloten of wanneer zich er een vervelend incident heeft voorgedaan, bel ons dan gerust. Wij verbinden je gelijk door met een ervaren monteur. Er is altijd een slotenmaker in de buurt die je wil helpen.

https://deslotenmaker.com/