0rk.nl
Image default
Geschenken

Redenen waarom u niet beter wordt in het schaakspel

Vele mensen die bevangen zijn door het schaakspel hebben meerdere keren geprobeerd om beter te worden in het schaken zonder het ideale doel volledig te bereiken. Dit is niet ongewoon op het niveau van de liefhebber. Zelfs op een meer gevorderd niveau verschijnen er vaak tekenen van blijven steken op hetzelfde niveau.

Waar gaat het dan mis met het schaakspel?

Er zijn voldoende redenen waarom spelers hun schaakspel niet verbeteren door de jaren heen. Ondanks dat ze dat wel proberen. Net als in elke andere sport is ook in schaken, zoals in elke andere sport is elke persoon uniek. Toch geef ik je hieronder enkele tips waarmee je aan de slag kan.

Alleen aan de slag

Dit is een basis. Schaakverbetering is sneller, beter en leuker als je met een partner of coach werkt. Alleen studeren is pas winstgevend als je al sterk genoeg bent om te weten wat je schaakbehoeften zijn.

Slecht gebruik van een schaakcoach

Er is een groot aantal spelers dat denkt dat door gewoon een coach in te huren, ze sterker zullen worden alsof het gegarandeerd is. Niets is minder waar. Een coach inhuren is zeker een goed idee, maar je moet nog steeds zelf het werk doen. Je moet nieuwsgierig zijn, je moet vragen stellen, je moet een actieve leerling zijn en niet een of andere ontvanger die hoopt op goed te kunnen spelen na slechts een paar lessen.

Niet leren van je fouten

De door jezelf gespeelde spellen zijn de grootste bron van verbetering. Je moet je spellen goed analyseren en leren wat je sterke punten en tekortkomingen zijn. Als je dit eenmaal weet, zal het gemakkelijk zijn om je te concentreren op de schaakaspecten die verbeterd moeten worden.

Niet genoeg geloof hebben in jezelf

Alle sterke schakers hebben met elkaar gemeen dat ze een sterk vertrouwen hebben in hun vaardigheden; soms zijn hun overtuigingen zelfs hoger dan hun eigenlijke vaardigheden. Dit maakt echter niet uit; het punt is dat als je niet gelooft dat je een goede speler kunt zijn, je er geen zult zijn.

Geef het de tijd

Schaken leer je niet, schaken begrijp je! Bij de Schaakkoning weten ze dat als geen ander. Kijk voor tips en schaakproducten op de website.

Related posts

Opvouwbare tassen, wat zijn het en wat zijn de voordelen?

De beste kerstpakketten bestel je online

Whisky glazen nodig?