0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Passie en vakmanschap bij het maken van tafels

Dat de tafels van Tafels99.nl anders zijn dan het aanbod van woondiscounters zoals Ikea zal geen verrassing zijn. Zelfs die enkeling die dat niet al wist ziet het verschil zodra hij of zij voor het eerst een tafel van Tafels99.nl in het oog krijgt. Maar waar zit dat verschil hem in? Wat maakt, bijvoorbeeld, een eikenhouten boomstamtafel zoals de Verdon, tot de eyecatcher van jouw eetkamer?

Dat zit hem in de passie en de vakmanschap bij het maken van deze tafels: “Het ruwe hout dat door mijn vingers gaat, de knoesten en ringen van de boom die steeds weer anders zijn. Een echt natuurproduct maken waar ik trots op kan zijn en dat mensen met trots in hun huis plaatsen, dat is waar ik mijn leven aan wilde wijden. Echte passie en vakmanschap zijn door jaren doen en uitproberen nog verder verscherpt waardoor de boomstamtafels, kloostertafels en industriële tafels die nu van mijn hand komen tot in perfectie zijn afgewerkt.”

Gepassioneerde vakmensen werken aan een mooi product

De tafels worden bij Tafels99.nl door eigen vakmensen geproduceerd. Onze  meubelmakers genieten elke dag opnieuw van het materiaal waarmee ze werken. Maar minstens zo gaaf vinden ze het wanneer iemand bij hen aanklopt met specifieke wensen die “onmogelijk” lijken.

Zo was er een bedrijf dat een vergadertafel wilde. Ze waren razend enthousiast over een tafel die ze elders hadden gezien, het tafelblad bestond uit één groot stuk eikenhout en had de nervenstructuur en de noesten nog zichtbaar. De stoere, en toch warme, uitstraling van die tafel vonden ze geweldig. Er was alleen één dingetje. Ze hadden een tafel nodig die vier meter lang was. En die konden ze nergens vinden.

Onmogelijk

Zodra de term “onmogelijk”, of “nergens te krijgen” valt, worden de meubelmakers van Tafels99.nl pas écht enthousiast. Hoezo, is een boomstamtafel van 4 meter lang nergens te krijgen? Als de tafel die onze klant wil niet bestaat, dan bouwen we hem voor hen. 

Inmiddels kan onze klant zijn vergaderingen houden aan de door hem gewenste, vier meter lange, boomstamtafel. De meubelmakers moesten wel even slikken toen hun prachtige werk werd opgehaald, maar ze wisten dat deze tafel goed verzorgd zou worden. En de vreugde van de klant toen we hem deze “onmogelijke” tafel leverden, dat is natuurlijk waarvoor echte vaklieden hun werk doen.

Heb jij ook een onmogelijk project? Bij Tafels99.nl gaan we de uitdaging graag aan.

https://www.tafels99.nl/