0rk.nl
Image default
Verbouwen

Hoe werkt een motorlift?

Een crossmotor is voor veel mannen niet alleen een voertuig om op te rijden, maar een heel levenswerk. Vaak blijft men klussen aan het voertuig en continu optimaliseren van de motor. Hiervoor gebruikt men vaak een motorlift, maar hoe werkt een motorlift nu eigenlijk en zijn er verschillen tussen verschillende merken?

Specificaties motorlift

Wanneer je in je zoekmachine op zoek gaat naar een motorlift dan zul je duizenden resultaten zien. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. Hieronder vind je een aantal motorliften die wij eens onder de loep hebben genomen.

Ragnor motorliften

Een van de populairste motorliften zijn die van Ragnor. Dit inmiddels bekende merk heeft een groot assortiment aan motorliften die ieder geschikt zijn voor andere modellen crossmotors. Zo is er een Kawasaki motorlift, KTM motorlift en Honda motorlift. Het verschil tussen deze modellen zijn de afmetingen van de liften. Ieder model is alleen geschikt voor het daarvoor bestemde model of merk. Een Kawasaki lift zal dus niet werken met een KTM motorfiets.

Iedere lift heeft zijn eigen maximum capaciteit aan gewicht, maximum en minimum hoogte en een bepaalde verstelbaarheid. De kwaliteit van deze liften is goed te noemen en om eerlijk te zeggen, eigenlijk kan er ook vrij weinig aan stuk aangezien de liften vaak uit een stuk zijn gefabriceerd.

Het belangrijkste aan motorliften is veiligheid. Een lift dient altijd stabiel te verstellen zijn zonder dat je jezelf daarbij bijvoorbeeld zou blesseren. Een goede motorlift zoals die van Ragnor zijn gemakkelijk omhoog en omlaag te stellen zonder problemen. Dankzij het voetpedaal kun je de lift omhoog bijstellen als je onder de crossmotor moet klussen of een reparatie dient uit te voeren. 

Kwaliteitsverschillen motorliften

Er zijn een aantal B-merken motorliften. Je vind ze bij de plaatselijke bouwmarkt en soms ook bij de Makro. Het is af te raden deze liften te gebruiken wanneer je met enige regelmaat een lift nodig hebt om aan je crossmotor te sleutelen. Deze liften hebben vaak niet de capaciteit van een degelijke motorlift en in sommige gevallen ontbreekt het voetpedaal. Daarnaast zijn deze liften niet altijd van roestvrij staal, waardoor het product na enige tijd roestvorming kan veroorzaken, waardoor een comfortabel gebruik van de lift niet langer gegarandeerd kan worden. Let dus goed op wanneer je gaat shoppen voor een motorlift en vergeet niet het juiste type motor te noteren, zodat je altijd de juiste lift aanschaft voor je crossmotor.