0rk.nl
Image default
Woningen

NWWI taxateur Hilversum

Lees in dit artikel hoe de verkoopmakelaar Hilversum naar de normen van het Nederlands Woning Waarde Instituut taxaties uitvoert. Het zal u wel eens opgevallen zijn dat de prijsverschillen tussen woningen gigantisch groot zijn, vele factoren bepalen de waarde, en dat geeft het verschil in prijs. Taxeren van woningen moet goed gebeuren, en naar één en dezelfde norm. U wilt toch ook weten wat uw woning exact waard is zonder enige foutmarge? Of anders, als u een woning gaat kopen, wat dan de goede prijs is? Geregistreerde makelaar en taxateurs zorgen voor een gedegen rapport, eerlijk en duidelijk staat daarin omschreven hoe de waarde tot stand is gekomen.

Vele factoren bepalen de waarde

Deze blog is tekort om te schrijven waar de NWWI taxateur Hilversum allemaal naar kijkt om de waarde van een woning te bepalen. De factor hoe groot is het kavel waar het pand opstaat is te weinig, want het kan gepachte grond zijn maar ook eigen grond. Er kan op dat kavel een kleine woning staan met achterstallig onderhoud en bouwkundig gezien in een matige staat, maar er kan ook een ruime moderne woning staan. U kunt ook stellen dat de factoren die de waarde van een woning bepalen een dynamisch iets is. Er is een tijd geweest dat het hebben van een geiser en gaskachel in een woning modern was. Later kwam dan de centrale verwarming, weer later de HR-ketel voor de CV en als voorziening voor het warme water. Het zal u niet ontgaan zijn dat we een energietransitie ingaan, dat de huizen van het aardgas af moeten, nu zal een woning met een warmtepomp veel waarde hebben. Dit omdat de woning klaar is voor de toekomst, de bezitter van zo’n woning kan denken, laat de energietransitie maar komen, ik ben er klaar voor. Uiteindelijk scoren alle factoren in positieve of negatieve zin, geregistreerde makelaars en taxateurs hebben de methode om zo precies de huidige waarde van het object te bepalen.

Taxeren, niet alleen bij koop en verkoop

In beginsel verkoopt de verkoopmakelaar Hilversum woningen, vandaar de naam verkoopmakelaar. Echter bij het taxeren van woningen kunnen er meerdere redenen zijn dan prijsbepaling voor de verkoop. Niet uitzonderlijk komt er een taxatie om de hoogte van de successierechten te bepalen, of bij scheiden. Tussentijds taxeren komt veelvuldig voor bij het omzetten van een hypotheek, en dan gaat het meestal om de executiewaarde wat een percentage van de verkoopwaarde is. In alle gevallen komt er een taxatierapport waar de woning in omschreven staat tot in ieder detail. Het gaat immers om de hele optelsom van factoren die de waarde bepalen. Omdat NWWI overal dezelfde norm is, is het zinloos om een andere taxateur in te schakelen. Deze zal tot één en dezelfde conclusie komen, oftewel op dezelfde waarde met dezelfde onderbouwing. Het is dus van belang, als u uw woning laat taxeren, dat u wel met vaklieden in zee gaat. Natuurlijk schat uzelf ook de waarde van de woning ook in. Als er verderop in de straat een soortgelijke woning als u heeft te koop komt te staan, dan kijkt u naar de vraagprijs uit nieuwsgierigheid, maar zo zelf kunt u niet officieel de waarde van uw woning bepalen. De verkoopmakelaar Hilversum of NWWI taxateur Hilversum kan het taxeren.

 

https://www.vanderhelm.nl/taxatie