0rk.nl
Image default
Gezondheid

Hoe moet u na het tanden bleken voor uw tanden zorgen?

Tanden witter maken is enorm populair tegenwoordig, echter de juiste informatie wordt niet altijd verleend wanneer het gaat om de nazorg van een bleekbehandeling. Vaak worden mensen zonder enige informatie na zo’n behandeling weer de deur uit gezet. Wij zijn hier om u de informatie die u nodig heeft te verlenen. Een stralend wit gebit is een gegeven wanneer u bij ons uw tanden witter laat maken, maar deze witte tanden behouden is een kunst die u ook zelf kunt toepassen. Hoe u dit volgens ons moet doen leest u in dit artikel.

De behandeling

Tanden bleken in ’s Hertogenbosch is zeker mogelijk. Wanneer u uw tanden laat bleken worden de tanden een aantal tinten lichter gemaakt door middel van witmakers. Deze witmakers halen de gele kleur weg waardoor uw eigen witte kleur weer zichtbaar wordt gemaakt. Dit wordt met een LED lamp mogelijk gemaakt. U zit in een comfortabele stoel met het bit in uw mond en bent binnen een uur met een stralende lach weer de deur uit.

De eerste uren van de nazorg

De eerste uren na de behandeling zijn uw tanden erg gevoelig. Ze worden weer sterk door uw eigen speeksel, echter kost dit proces wat tijd. Om verkleuring van de tanden te voorkomen wordt het sterk afgeraden om etenswaren te nuttigen die kleurstoffen bevatten, dit kan namelijk sporen achterlaten op uw gebit. Het wordt aangeraden om witte etenswaren te nuttigen zodat er geen nare sporen op uw gebit worden achtergelaten. Dit zijn etenswaren als melk, witte bonen of kip.

Hoe blijven uw tanden wit?

Nadat u de eerste 24 uur na de bleekbehandeling goed voor uw tanden heeft gezorgd is het tijd voor aanpassingen voor de lange termijn. Dit is handig zodat u uw volgende bleekbehandeling zo lang mogelijk kan uitstellen. Het belangrijkste wat u moet doen is goed uw tanden verzorgen, dit kan u doen door uw tanden goed te poetsen en schoon te houden. Een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist is ook niet overbodig als u last heeft van veel aanslag op de tanden. Ook schadelijke etenswaren kunnen uw tanden aantasten. Denk hierbij aan zure etenswaren, deze maken uw gebit namelijk erg gevoelig. Wanneer u toch besluit zoiets te consumeren is het verstandig uw tanden pas na 30 minuten te poetsen. Zo beperk je de schade die er aan de tanden wordt aangericht. Ook is het aan te raden om een zachte elektrische tandenborstel te gebruiken wanneer u uw tanden poetst. Zo poetst de tandenborstel de natuurlijke beschermlaag van de tand niet weg, dit is cruciaal. Naast een goede tandenborstel is ook het gebruik van een juiste tandpasta belangrijk. Tandpasta’s die zich richten op het witter maken van je tanden kan je in het schap laten liggen, deze blijken toch niet zo effectief te zijn als men altijd dacht. Er wordt aangeraden om voor een tandpasta te gaan die tandsteen zo veel mogelijk voorkomt. De reden hiervan is dat tandsteen de verkleuring van de tand bevorderd.

Tanden bleken in ’s Hertogenbosch kan zeker bij “Perfect Smile.” Deze kliniek heeft een honderd procent veiligheids- en tevredenheidsgarantie. Ze zijn te bereiken via hun website en zetten zich in voor zelfverzekerde mensen met een witte glimlach. Wees niet bang en maak snel een afspraak om uw onzekerheid te verhelpen.

 

https://perfectsmiledenbosch.nl/tanden-bleken/