0rk.nl
Image default
Gezondheid

Nabehandeling ooglidcorrectie

Je kunt proberen te voorkomen dat je oogleden gaan hangen door je huid goed te verzorgen, regelmatig naar de schoonheidssalon te gaan, niet te roken, gezond te leven, voldoende te slapen en toch kan het gebeuren dat je bovenste oogleden beginnen te hangen. Het kan ook dat er vet- of huidophopingen ontstaan. De zwaartekracht wint het vrijwel altijd jammer genoeg. Hoe goed je uiteindelijk ook voor jezelf en voor je huid zorgt maakt niet veel uit. Erfelijkheid kan absoluut ook een factor zijn. Steeds vaker kiezen mensen daarom ook voor een ooglidcorrectie bovenoogleden. In dit artikel geef ik je dan ook graag wat tips over wat je het beste kunt doen voor een goed resultaat bij je ooglidcorrectie herstel.

Goed koelen

Bij iedereen die de correctie ondergaat ontstaat er na een ooglidcorrectie een zwelling, bij de een is dat wat minder dan bij de ander. Het is ook mogelijk dat er verkleuring zal ontstaan, dit varieert wel in de hoeveelheid. Om de zwelling en verkleuring zoveel mogelijk tegen te werken raden we aan om altijd intensief te koelen. Begin meteen op de dag van de behandeling zelf en ook de twee dagen na de behandeling met om het halfuur even een periode koelen totdat je naar bed gaat. Je kunt dit over het algemeen het beste doen met een boterhamzakje met daarin bijvoorbeeld een laagje diepvriesdoperwten. Deze zijn gemakkelijk in de holling van je oog te leggen. Regel wel dat je altijd een vochtig gaasje tussen de doperwten en de oogleden plaatst zodat je oogleden niet zullen bevriezen.

Gebruik arnica

Vaak gebruiken mensen arnica. Dit is een homeopathisch medicijn die helpt tegen zwelling en verkleuring van de huid. Hiermee kun je tien dagen voor de operatie al beginnen.

Slaap met een extra kussen

Zorg dat je de eerste nachten niet volledig plat slaapt. Gebruik daarom een extra kussen, dan kan het vocht van de oogleden beter wegzakken. Je moet dus ook niet schrikken als er na de ingreep onder je ogen vochtzakjes ontstaan. Dit komt gewoon door de zwaartekracht.

Zo weinig mogelijk lezen en computeren

Je ogen zullen na de ingreep vrij zwaar aanvoelen door de zwelling die is ontstaan. Lezen en computeren zal daardoor erg vermoeiend zijn de eerste dagen. Lezen wordt ook een stuk lastiger door de antibacteriële zalf die na de ingreep vaak meegegeven wordt om uitdrogen van de ogen tegen te kunnen gaan.

Niet autorijden

Zolang je nog hechtingen in je oogleden hebt zitten raden we je aan niet te gaan autorijden. Mocht er een ongeluk gebeuren zul je waarschijnlijk niet verzekerd zijn.

https://faceland.nl/

Related posts

Het belang van je gezondheid

De voordelen van een afkickkliniek in het buitenland

Desinfectie door het gebruik van Uv-licht