0rk.nl
Image default
Huishoudelijk

Lekkage in het dak ontdekt, wat nu?

U bent bezig in een bepaalde kamer en merkt ineens dat er een vochtige plek op het plafond of op de muur zit. Ook ruikt u al een tijdje een muffe geur wanneer u de kamer binnen loopt waar de vlek is ontstaan. Vaak komt dit omdat er een lekkage in uw dak is ontstaan. In deze tekst gaan we daarom kijken wat u het beste kunt doen om een lekkage in uw dak te voorkomen, maar ook wat u kunt doen wanneer het al te laat is en u dus een vochtige plek ontdekt waardoor u zeker weet dat er ergens een lekkage zit.

Wat is een lekkage?

Bij een lekkage is er dus ergens een gat het dak ontstaan. De oorzaken hiervan kunnen heel breed zijn. Het kan bijvoorbeeld dat er iets op uw dak is gevallen of dat er tijdens een storm schade is ontstaan aan uw dak. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat er na verloop van tijd schade ontstaat door het verouderen van het dak. Hierdoor ontstaan er hele kleine gaatjes die steeds iets verder groeien en helemaal wanneer er dan ook nog eens een storm of veel hitte door de zon overheen gaan, wordt dit probleem natuurlijk alsmaar groter. Er ontstaat vervolgens een lek en door dit lek kan water naar binnen komen. Dat water kan een hoop vervelende schade veroorzaken en helemaal wanneer u dus merkt dat dit al een tijdje aan de gang is, zal het water al voldoende problemen veroorzaakt hebben die u niet altijd kunt zien. Mocht u het wel doorhebben dan is het dus handig om hierbij zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. Deze kan namelijk opsporen met verschillende soorten apparatuur waar het lek zich bevindt, vervolgens zal hij het lek kunnen dichten en is het probleem opgelost, maar wat kunt u doen om dit te voorkomen?

Periodieke controle van het dak

Er is een mogelijkheid waardoor u zekerder bent of het dak heel blijft of niet. Uiteraard kan er altijd iets ontstaan wanneer er bijvoorbeeld iets valt tijdens een storm, maar u kunt er in ieder geval voor zorgen dat een aantal van de oorzaken weggenomen worden wanneer u periodiek loodgieter Amsterdam laat kijken naar uw dak. Hij kan dan zien of er kleine gaatjes zijn en andere beschadigingen waarvan het de verwachting is dat deze vervolgens groter kunnen worden en ook kunnen gaan zorgen voor een lekkage. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld verschillende abonnementen afsluiten met de loodgieter of met een dakdekker. Gezamenlijk zullen zij er voor zorgen dat u minder snel een lekkage oploopt en u dus niet bang hoeft te zijn wanneer er een stevige storm over het land trekt of er andere weersomstandigheden zijn welke kunnen zorgen voor problemen aan uw dak. Uiteraard kan de loodgieter u ook helpen bij andere problemen zoals een verstopping.

Contact opnemen met de loodgieter

Wanneer u het dak eens in de zoveel tijd wil laten nakijken of wanneer u merkt dat er problemen al zijn aan het dak kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met Loodgieter Amsterdam. Deze is namelijk ervaren met lekkages en weet daardoor ook precies wat hij moet doen om een eventueel lek te repareren, maar ook juist om deze te voorkomen voor u.

https://www.loodgieter-amsterdam.net/

Related posts

Elektrisch verwarmen met de HJM Elektrische Kachel

Ik heb een lekkage. Wat moet ik doen?

Tweedehands witgoed voor in de keuken