0rk.nl
Image default
Sport

Kun je met een crosstrainer ook je buikspieren trainen?

Kun je met een crosstrainer ook je buikspieren trainen?
Een elliptisch trainingsapparaat, ook wel bekend als een crosstrainer, is een stationair trainingsapparaat dat verschillende cardiovasculaire oefeningen bevat op één apparaat. Op een crosstrainer kun je de beweging van hardlopen en langlaufen nabootsen. Veel apparaten hebben bewegende hengsels waaraan je je kunt vasthouden om ook je bovenlichaam een workout te kunnen geven. Volgens een artikel in The Washington Post biedt een crosstrainer een workout zonder impact en zal het dus de botdichtheid niet verhogen of de spieren versterken.
Het trainen van de buikspieren
Tijdens een onderzoek uit 2001, gesponsord door de American Council on Exercise, gingen onderzoekers van de San Diego State University op zoek naar de meest efficiënte oefeningen voor het versterken van slappe buikspieren. De meest succesvolle bewegingen voor de buik vereisen geen apparatuur. De beste oefening voor het opbouwen van de buikspieren is een weerstandstraining. Als je je spieren door middel van een krachttraining vermoeid, zullen de spieren zich aanpassen aan de weerstand, waardoor ze sterker worden en nog meer gewicht kunnen dragen. Een crosstrainer met een lage impact doet het tegenovergestelde met vermoeiende spieren.
Voordelen van een crosstrainer
Een crosstrainer biedt een cardiovasculaire training, die je hartslag verhoogt en de hartspier versterkt.De voordelen van een crosstrainer gaan nog verder omdat het geen impact zal hebben op je knieën, heupen en rug. Verder kun je op crosstrainers met bewegende hengsels tegelijkertijd zowel je onder- als bovenlichaam een workout geven.
Een cardiovasculaire training
Het primaire doel van het gebruik van een crosstrainer is om calorieën te verbranden en een cardiovasculaire training, ook wel bekend als een aërobe training, te kunnen krijgen. Een duurtraining op een crosstrainer richt zich vooral op de grote spieren in de armen en benen en helpt het hart tijdens het sporten en in rust efficiënter te werken. Regelmatige cardio-activiteit verhoogt je conditie en het helpt voorkomen dat je risico loopt op hart- en vaatziekten. Regelmatige aërobe activiteit controleert ook het cholesterol in het bloed en kan het ontstaan van diabetes en obesitas voorkomen.
Aanbevelingen
De American Heart Association meldt dat je de meeste voordelen voor de gezondheid van je hart, longen en de bloedsomloop kunt krijgen door een aantal keren per week, 30 minuten, matige tot krachtig intense aerobe activiteit uit te voeren. De meest gunstige aerobe-oefeningen zijn stevig wandelen, joggen, hardlopen en roeien – alle bewegingen die worden nagebootst op een crosstrainer. De American College of Sports Medicine suggereert dat gezonde volwassenen onder de leeftijd van 65 jaar ook twee keer per week 8 tot 10 krachtoefeningen moeten doen. Er zijn volgens de American Council on Exercise verschillende oefeningen voor je buikspieren die effectief zijn, zoals de Bicycle Maneuver, de Captains Chair en de Reverse Crunch. Voor het beste resultaat doe je gedurende vijf minuten per dag buikspieroefeningen om je houding te verbeteren, eventuele pijn in de onderrug te verlichten en je kernspieren te versterken.
Wil je na het lezen van dit artikel een crosstrainer kopen? ga dan naar deze website www.crosstrainerinfo.nl/
 
http://crosstrainerinfo.nl