0rk.nl
Image default
Gezondheid

Klassieke veterinair homeopaat

Vee

Klassieke veterinair homeopaat houdt in dat de homeopathie voor dieren is. Veterinair betekent namelijk dierengeneeskunde of dierenarts. Dit wordt erbij gezegd omdat ook bij de mens klassieke homeopathie toegepast kan worden. klassieke homeopathie is een alternatieve geneeswijze die in dit geval dus bij dieren wordt toegepast. Een geneeswijze die wordt gezien als een alternatieve geneeswijze wordt zo genoemd omdat deze dan niet wetenschappelijk erkend is.

 

Genezing

Klassieke veterinaire homeopathie is een eenvoudige, zachte en duurzame geneeswijze waarbij het zelfherstel van het dier gestimuleerd wordt. Ook wordt er niet alleen naar de symptomen en klachten gekeken van het dier, maar ook naar de oorzaak ervan en naar de kenmerken van het dier als mentale, lichamelijke en emotionele kenmerken. Voor de meest uitlopende klachten en symptomen kunt u naar een homeopaat toe stappen, dit kan variëren van diarree, hoesten, wonden, gedrachtsproblemen tot de begeleiding bij rond de dracht en geboorte van een beestje. Het is dus erg uiteenlopend op zowel fysiek, functioneel en mentaal gebied. Homeopathie kan bij alle leeftijden van het dier ingezet worden, wordt een dier ouder dan komen er vaak meer klachten op spelen, door dit met middel van homeopathische middelen te begeleiden, kan het dier goed genieten van zijn oude dagen.

 

Hebt u een afspraak gemaakt dan wordt dit consult gehouden in de veilige omgeving van het dier dus bij u thuis. Dit omdat als het dier uit zijn vertrouwde omgeving gehaald wordt alleen maar nerveus kan worden en misschien de klachten daardoor verergeren. Bij het eerste consult gaat het ook vaak over het dier zelf en de geschiedenis hiervan, zoals erfelijkheden en (vroegere) medicatie gebruik.

 

Homeopathie kan erg goed samen met een reguliere dierenarts. Moet het dier bijvoorbeeld geopereerd worden dan kan homeopathie het dier ondersteunen voor de tijd van herstel na de operatie. Daarnaast worden er natuurlijk ook dieren in bepaalde situaties direct doorverwezen naar een dierenarts.

https://helenvelthuis.nl/vee/klassieke-homeopathie/