Kies je voor beleggen in goud of zilver?

Wanneer je spaargeld op een andere manier in wilt zetten, is beleggen interessant. Door te beleggen kun je spaargeld op een veilige wijze apart leggen. Doordat beleggen los staat van het geld dat je op de bank hebt staan zorg je ervoor dat de rente die je krijgt meer aantrekkelijk kan zijn. Je kunt namelijk inspelen op de veranderingen van de markt. Daarnaast kun je voorkomen dat je teveel vermogensbelasting af moet dragen. Kortom, beleggen in goud en zilver is een effectieve en veilige keuze. De goudprijs heeft de afgelopen jaren een sterke groei gezien. Je zou daarom kunnen kiezen om hierin te beleggen en het fysieke goud te verkopen of je kunt je goud inleveren bij Inkoop Edelmetaal.

 

Het verkopen van goud 

Omdat de goudkoers op dit moment redelijk stabiel is kun je makkelijk kijken waar je in kunt stappen om je goud te verkopen. De waarde van goud is immers in waarde gestegen. Op de vraag ‘waar kan ik mijn goud verkopen‘, is het antwoord vrij simpel. Online kun je bij een inkoop site makkelijk en snel je goud verkopen. Tegen een percentage van 98% en 100% word het goud ingekocht. Je stuurt jouw goud dus gewoon op naar het desbetreffende bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om goud verzekerd te laten versturen of zelf naar het kantoor te brengen. Hierdoor ben je verzekerd van een veilige en snelle afhandeling. 

 

Het verkopen van zilver

Zilver heeft een aantrekkelijk hoog rendement. Als investering zou je hier zeker naar kunnen kijken. Afhankelijk van het type zilver dat je thuis hebt liggen kun je zilver ook tegen een voordelige prijs verkopen. De prijs die je krijgt is afhankelijk van het gewicht en de koers. Je krijgt tussen de 95% en 98% van de waarde. Erkende producten kunnen dus veel opleveren, zeker wanneer je het voordelig in hebt gekocht en veel voor het zilver terug krijgt. Bij bepaalde beleggingsmunten ligt het percentage dat het oplevert nog hoger. Voor de munten Maple Leaf en Philharmoniker krijg je maar liefst 107% van de zilverwaarde. 

 

Beleggen van goud

Wanneer je in goud wilt beleggen is dat altijd een goede keuze. De goudmarkt is de afgelopen jaren redelijk stabiel geweest. Het is een veilige investering waar je altijd uit kunt. Wanneer je op het juiste moment je investering verkoopt kun je dezelfde waarde terugkrijgen of zelfs winst behalen. Het is dus zeker een veilige manier om je spaargeld te beleggen.

 

Beleggen in zilver

 

De waarde van zilver kan de waarde van goud dus overtreffen. Daarom kan het zin hebben om je te verdiepen in het beleggen in zilver. De potentie op hoge rendementen zie je hierbij zeker terugkomen, dat hebben de afgelopen jaren wel laten zien. Verkoop dus op het juiste moment je zilvermunten en je kunt veel winst innen. Het mooiste is dat je niets te verliezen hebt, zoals bij andere beleggingen. Je houdt gewoon het zilver vast, tot jij denkt dat je er een goede prijs voor kunt krijgen. Zo simpel is het.