0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Kan je een tuinkantoor met een toilet en keuken krijgen?

Kan je een tuinkantoor met een toilet en keuken krijgen? Dit is een veel gestelde vraag op het gebied van de ontwikkeling van tuinhuisjes met veranda. Ja is meestal het eenvoudige antwoord. De belangrijkste aandachtspunten zijn stroomtoevoer naar de tuinkamer voor verlichting, waterverwarming en ventilatie, toevoer van vers water uit het leidingnet en afvoer van afvalwater.

Elektrificatie

Elk project omvat de installatie van elektriciteit in uw tuinkantoor. Dit is nodig om alle structuren te laten functioneren en wordt normaal aangesloten op het elektriciteitsnet van het huis. Terug naar uw huis worden kabels gespannen door een greppel onder de tuin. Als alternatief kunt u kiezen voor zonnepanelen, die kunnen worden geïnstalleerd op de top van een tuinhuis of als afzonderlijke panelen in uw tuin. Deze zonnepanelen passen mooi bij Douglas hout uit Roosendaal. Dit is iets wat u grondig moet onderzoeken en overwegen voordat u met de bouw begint. Dit Douglas hout is te vinden bij de Houthandel Roosendaal.

Ventilatie is belangrijk

Als u een douche of bad wilt toevoegen aan uw tuinkantoor omdat u het in bepaalde perioden van het jaar als gastenverblijf wilt gebruiken, hebt u ventilatie nodig. Ramen zorgen voor enige ventilatie, maar u moet een afzuigkap installeren om schimmel, meeldauw en condensatie te voorkomen.

Aansluiting op het water- en rioolsysteem

Om uw tuinkantoor met toilet en keuken te kunnen bouwen, hebben we een eenvoudige toegang nodig om de drainage aan te sluiten. Deze techniek vereist natuurlijk het graven van een diepere sleuf door uw tuin dan gebruikelijk, dus wees voorbereid op een beetje meer overlast dan gebruikelijk. Het is van cruciaal belang dat alle waterleidingen onder het vriespunt van de grond blijven. Het vuilnis moet door een riool worden afgevoerd, hetgeen aansluiting op het dichtstbijzijnde beschikbare riool noodzakelijk maakt. Dit alles vereist een opmeting van de grond, de mogelijkheid om efficiënt te werken, en de goedkeuring van bouwvoorschriften.

Warmtetank

Om uw water te verwarmen, moet u een warmwatertank installeren die vergelijkbaar is met de tank die u thuis hebt, maar van een veel kleiner formaat. Er zijn verschillende maten op de markt, maar over het algemeen verdient het de voorkeur om advies en aanbevelingen te krijgen van een loodgieter.

Alternatieven

Als u niet over de middelen of de toegang beschikt, of als uw huis ver verwijderd is van uw tuinkantoor en u uw gekoesterde tuin niet wilt verstoren, kunt u kiezen voor meer milieuvriendelijke opties. Denk hierbij aan het gebruiken van milieuvriendelijk hout, zoals tuinhuizen van Douglas hout. U kunt uw eigen watervoorziening verzorgen voor weinig geld en minimale inspanning door regenwater op te vangen. Dit kan worden verzameld in grote tanks of waterputten, bovengronds of ondergronds. Helaas is dit niet drinkbaar, maar het kan wel gebruikt worden voor uw toilet en/of douche. U hebt een pomp nodig om het water in en uit te pompen en om het weg te spoelen.

Een ander alternatief voor een toilet is het gebruik van een compostsysteem, dat werkt door afval te absorberen. De urine wordt gefilterd tot een reukloze vloeistof die als meststof kan worden gebruikt, terwijl de uitwerpselen in hun eigen gedeelte worden gecomposteerd. U kunt uw toilet, dat op elektriciteit werkt, met een druk op de knop ‘doorspoelen’.

Een septische tank is ook een optie, maar is duur en moet alleen worden overwogen als u geen aansluiting op het elektriciteitsnet kunt krijgen en een badkamer moet installeren. Het zal ook worden bepaald door de omgeving, de hoeveelheid land die u bezit, en eventuele bedreigingen voor andermans eigendom.

https://www.deoudestee.nl/