0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Is uw woning toe aan een nieuwe verflaag?

Na enige tijd is uw schilderwerk toe aan een nieuwe verflaag. Maar hoe weet u wanneer dit is? Bij binnenschilderwerk gaat het gemiddeld 7 jaar mee. Voor buitenschilderwerk is dit gemiddeld 5 jaar omdat die veel te verduren krijgt door de weersomstandigheden. Door invloed van regen en zon is het schilderwerk op het zuiden en westen vaak eerder aan onderhoud toe. Als er scheuren en blaasjes ontstaan, het schilderwerk verkleurt en is versleten of als de verf verpoederd is, is uw schilderwerk toe aan een nieuwe verflaag. In deze gevallen is het aan te raden om een schilder langs te laten komen. Die zal uw woning weer laten stralen alsof het nieuw is.

Wanneer is de beste periode om buiten te schilderen?
Het schilderwerk buiten krijgt flink te verduren door verschillende weersomstandigheden hier in Nederland. Daarom heeft uw buitenschilderwerk om de 5 jaar een nieuwe verflaag nodig. Maar wanneer is het nou de geschikte tijd om een schilder te laten komen? De beste tijd van het jaar om uw huis buiten te laten overschilderen is rond april tot en met oktober. In deze periode is de temperatuur tussen de 10 en 25 graden Celsius, de beste temperatuur om in te schilderen. De luchtvochtigheid en de zon hebben een zeer grote invloed op de gemiddelde droogtijd van de verse verflaag. De verf moet namelijk de gelegenheid krijgen te vloeien en hoe langer de verf hiervoor de gelegenheid krijgt, des te beter het eindresultaat is. Bij een te hoge luchtvochtigheid droogt de verf niet en als de zon er te fel opstaat droogt de verf juist te snel. Dit kan dan zorgen dat u strepen ziet in de verflaag. Het is dan ook af te raden om in natte periodes uw woning aan de buitenkant te laten schilderen.

Waar moet u rekening mee houden bij het kiezen van een schilder?
Een goede buitenschilderwerk is vaak afhankelijk van 2 dingen, de kwaliteit van de schilder en de kwaliteit van de verf. Wat het belangrijkste is, is een goede schilder. Die zorgt namelijk voor de verf en dat die op de juiste manier wordt aangebracht. Slechte verf blijft meestal niet zo lang zitten en bestaat er een kans dat u sneller weer uw buitenkant zal moeten schilderen. In de meeste gevallen regelt het schildersbedrijf vaak zelf hun verf. Zo gebruiken ze ook de verf die perfect op uw woning past om het beste resultaat te krijgen en hoeft u er geen rekening mee te houden.

Wilt u graag een betaalbare schilder?
Bent u tot de conclusie gekomen dat uw schilderwerk opgeknapt moet worden? Als u gebruik maakt van de zoektermen Schildersbedrijf Valkenswaard of Schildersbedrijf Helmond als u uit die regio komt, vindt u snel en gemakkelijk uw lokale opties. U kunt ze met elkaar vergelijken en kunt vanuit daar de beste maar ook de goedkoopste eruit halen. Ook kunt u een winterschilder laten inhuren. Die schildert dan in de winter en heeft hiervoor dan ook speciale verf die sneller droogt. Omdat een schilder in de winter ook werk nodig heeft zijn ze vaak tot wel 30% goedkoper.