0rk.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau

Voor het starten van een incassobureau incassoadvocaten is er geen enkel diploma of vergunning nodig. Raar he? Maar er bestaan honderden incasso bureaus in Nederland en veel daarvan hebben eigenlijk helemaal geen verstand van de werkwijze en wat je moet doen als je een debiteur moet aanspreken om het geld van jouw klant te kunnen verzamelen. Het inschakelen van het verkeerde incasso bureau voor jouw openstaande vorderingen ka vervelende risico’s met zich meebrengen. Sommige bedrijven hebben een interne afdeling die over de administratie gaat, en dus ook met late betalingen aan de slag kan gaan. Dat zijn natuurlijk de grote bedrijven en die hebben dan geen incasso medewerker nodig. Maar kleine ondernemingen die dat niet hebben, en een incasso bureau moeten inschakelen hebben tips nodig om geld te kunnen besparen en een goede incassobureau te kunnen vinden. 

Hoe vind je het juiste bureau?

Maar hoe vind je het juiste bureau voor jou bedrijf. Hier heb ik paar tips om het kiezen makkelijker te maken. Zoek op internet naar klachten van andere consumenten. Op die manier kan je recensies lezen over klanten die jou voor gingen en naar de ervaring kijken, die zij met het betreffende bureau hebben. Bekijken de kosten. Lees alle kleine lettertjes en splits de kosten voor het minnelijke en juridische traject. Een goede incassobureau zou geen kosten in rekeningen brengen voor het maken van een dossier of behandelkosten. Kijk naar de slagingspercentage. Deze moet zoals iedereen weet – hoog zijn. Dat betekent dat ze veel ervaring hebben en snel het geld, waar u recht op hebt binnen kan halen. Denk ook over de voor- en nadelen van het inschakelen van een incasso bureau en of dat het beste optie is voor jou en de klant.

Incassobureau inschakelen

Iedereen weet hoe vervelend het is om een incassobureau inschakelen. Maar soms moet je gewoon over je zelf denken en wat het beste is voor jouw bedrijf.