0rk.nl
Image default
Financieel

incasso no cure no pay

Incasso no cure no pay

In alle sectoren kun je als ondernemer actief zijn.  Gezondheidszorg, de bouw, de financiële sector, noemt het maar op. Een van de voorouders heeft het bedrijf vaak opgericht. We noemen dit dan een familiebedrijf.  De meeste van deze ondernemingen bestaan al decennia lang.  Soms komen dergelijke bedrijven  dan in gevaar door economische ontwikkelingen. De laatste decennia hebben boeren bedrijven het bijvoorbeeld vervolgens erg lastig gehad. Europese wetgeving heeft er voor gezorgd dat veel boeren daarop in de problemen kwamen. Het voortzetten van het bedrijf is daarop problematisch, er zijn geen opvolgers. Maar ook veel  bedrijven komen tegenwoordig door de economische crisis in de problemen. De rekeningen werden steeds later betaald. Faillissementen onder deze bedrijven zijn dan vaak het direct gevolg. Incasso no cure no pay inschakelen is daarop ook geen onverstandige keuze.Een lening van de bank kan daarop voorkomen worden.

De kans bestaat dat de debiteur   failliet gaat.  Doorgaans worden de crediteuren die het hardst roepen daarna als eerste betaald.

No Cure No Pay, is dan de standaard werkwijze van de incassospecialist.  Bij geen resultaat dus ook geen kosten.

Kleine bedragen zijn doorgaans geen probleem. Dossierkosten worden dan bijna nooit meer in rekening gebracht.

Indien er daarna niet betaald wordt, kan er een gerechtelijke procedure opgestart worden.  Een betaling kan vervolgens op die manier wellicht geforceerd worden. Bijvoorbeeld door middel van beslaglegging op loon.  Het griffierecht is de laatste jaren echter meer dan verdrievoudigd.

Is de schuldenaar vervolgens verhuisd. Een goed incassobureau voert vervolgens direct een gedegen adresonderzoek uit. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor daarna niets extra’s berekend.

Ook met debiteurenbeheer kan Een incassopartij het bedrijf vervolgens van dienst zijn. Een laatste aanmaning naar de schuldenaar  laten versturen bijvoorbeeld.  Een goed incassobureau doet dat daarop gratis.

Een incasso opdracht aanbieden

Wanneer de MKB’er zijn keus daarop heeft gemaakt. Dat hij een incasso dan gaat inzetten. Dan zal hij de betreffende nota over moeten dragen aan de deurwaarder. Bij een goed incassobureau kan dit dan ook online. Via de website voer je daarop diverse informatie in. Diverse informatie moet men daarna hebben. Het incassokantoor gaat er dan voor de onderneming direct mee aan de slag.   De klant  krijgt daarop ook nog incassokosten te betalen. Dat wordt daarop bepaald door wettelijke eisen. Als er door debiteur betaald is. Dan moet zo snel mogelijk met het bedrijf worden afgerekend.  Wordt er dan niet betaald door de schuldenaar. Dan bestaat de mogelijkheid om de klant  via de rechter aan te pakken.   De kosten hiervoor kunnen daarop hoog oplopen. Dus dit moet altijd vervolgens goed overwogen worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html