0rk.nl
Image default
Zakelijk

Hoe registreer je je kilometers?

In sommige gevallen is het erg belangrijk om de kilometers die je rijdt, goed te registreren. Dat geldt bijvoorbeeld als je een zakelijke auto hebt, en daar privé kilometers mee gaat rijden. Dat heeft te maken met bepaalde belastingen die je wel of niet hoeft te betalen. Als je met een zakelijke auto minder dan 500 privé kilometers rijdt per jaar, hoef je daar geen belasting over te betalen. Rijd je meer dan 500 kilometers per jaar, dan betaal je die belasting wel. Dit heet bijtelling. Hoe zorg je er nou voor dat de kilometers goed geregistreerd worden?

Pen en papier

Je kan kiezen voor de meest ouderwetse optie: gewoon pen en papier. Dat is het goedkoopst en heb je altijd bij de hand. Je moet je echter wel realiseren dat het registreren van de kilometers een nauwkeurig werkje is. Er moeten veel verschillende dingen op de registratie genoteerd worden, bijvoorbeeld de datum, kilometerstanden aan het begin en eind van de rit, route en doel van de rit. Als je dat elke keer moet noteren voor en na een rit, ben je er veel tijd aan kwijt. Daarnaast loop je het risico op het maken van fouten, waardoor je problemen kan krijgen met de belastingdienst. Tevens dien je de administratie voor zeker zeven jaar te bewaren. Als je alles op een blaadje noteert, is de kans groot dat je dit in de tussentijd kwijt raakt.

Registratiesysteem

Het makkelijkst is om te kiezen voor een registratiesysteem die bijhoudt welke kilometers je allemaal rijdt. Dit systeem laat je inbouwen in de auto door een kastje te plaatsen. Dit kastje registreert vervolgens waar je rijdt en welke afstanden je allemaal maakt. Als je alle gegevens wil inzien, is dat makkelijk te doen via een app op je telefoon of tablet. Het systeem slaat alles regelmatig op en bewaart alles automatisch. Op die manier scheelt het je veel tijd. Het aanschaffen van het systeem is een investering, maar dan ben je er wel zeker van dat je geen gedoe krijgt met de belastingdienst. Ook is de kans op fouten veel kleiner hiermee.

Related posts

Nieuwe zaak geopend?

Waarom en waarvoor wordt carbon gebruikt?

Op zoek naar metaal op maat voor jouw onderneming?