0rk.nl
Image default
Internet

Hoe kun je het beste je tuinmeubelen schoonmaken?

Houten tuinmeubelen zorgen voor een heel bijzondere sfeer en zorgen voor een gezellige sfeer. Uiteraard worden de houten tuintafels in de tuin blootgesteld aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden en zal het weer vroeg of laat zijn sporen op de tuinmeubelen achterlaten. Je tuinmeubelen schoonmaken en onderhouden doe je met de onderstaande tips in een handomdraai. Vergeet niet dat je met goed onderhoud langer plezier hebt van je tuinstoelen en diningsets.

Niet alleen regen en sneeuw beschadigen houten tuinmeubelen, ook de zonnestralen mogen niet onderschat worden, door de UV straling verkleurt het hout en breken de van nature aanwezige oliën in het hout af waardoor het grijs en dof wordt.

Het vergrijzen van het hout is een puur visueel probleem en met een goede tuinmeubel olie snel op te lossen.

Behandel je tuinmeubels regelmatig met meubel olie

Zachte houtsoorten zoals grenen krijgt met een goede tuinmeubelolie een nieuwe glans. Tuinstoelen of diningsets van teak krijgen de prachtige warme kleur weer terug.

Het aanbrengen van olie is heel makkelijk, met een droge doek smeer je de olie goed over de houten delen van de tuinmeubels en wacht even tot de olie droogt. Eventuele restanten kun je vervolgens met een schone droge doek afnemen.

Zijn je meubels nu al wat ouder en door de weersinvloeden grijzer geworden? Pak dan een schuurpapier en schuur de delen voorzichtig. Daarna behandel je de delen met een goede meubel olie en je tuinset is weer als nieuw.

Check bij verstelbare tuinstoelen ook even alle schroeven die je ziet bij de scharnieren. Draai losse schroeven weer vast en vervang eventuele roestige schroeven voor nieuwe.

Kunststof tuinmeubelen schoonmaken

Heb je nog tuinstoelen van kunststof? Deze maak je heel makkelijk schoon met een sopje van groene zeep en lauwwarm water. Met een borstel of een doekje maak je de meubels heel makkelijk schoon. Gebruik geen schuursponsjes daarmee krijg je namelijk krassen in de glanzende toplaag.

https://tuinbasis.nl/

Related posts

Ook voor scholen is SEO erg effectief!

HEIC bestandstype

De Nederlandse bandbreedte