0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

De stijging in populariteit van sim racen

Door alle maatregelen rondom Covid-19 zitten mensen veel meer thuis. Het online gamen is daardoor in populariteit enorm gegroeid. Ook onder de Formule 1 coureurs. Er zijn een paar jongens die dit ook livestreamen via Twitch. Een paar daarvan zijn Lando Norris, Charles Leclerc en George Russell. Lando is ook nog een onderdeel van de YouTube-groep Quadrant. Maar waarom is de stijging van het simracen nou zo gegroeid?

 

Thuis blijven

De grootste reden om dit te verklaren is dat mensen thuis moeten blijven en iets nieuws moeten hebben om de tijd te doden ipv Netflix helemaal uitkijken. Je kunt zelf ook redelijk goedkoop een stuur met pedalen kopen en zo op je pc, PS4/5 of XBox aansluiten en het F1 spel spelen met vrienden of online. Je kunt ook als je wilt een hele simulator kopen met stoel en al. Je zit dan ook in de stoel hoe F1 coureurs in hun auto zitten. Hiervoor ben je alleen wel veel meer kwijt dan een simpel stuurtje en pedalen.

 

Esports teams

Esports teams komen ook als paddenstoelen uit de grond en iedereen probeert de beste simmers te tekenen. Één van die groepen is Team Redline waar ondere andere Verstappen deel van is. Redline is in de simwereld actief op het hoogste niveau en hebben recentelijk meegedaan aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Verstappen die samen met zijn maatje Norris meedeed hadden een goede comeback gemaakt nadat Verstappen problemen had met zijn apparatuur.

 

Livestreamen

Veel jonge coureurs hebben een eigen Twitch kanaal. Twitch is een platform waar content creators kunnen praten met hun fans of hun spel uit kunnen zenden. Lando Norris is van de huidige coureurs misschien wel de populairste met bijna 860 duizend(!) volgend op het platform. Lando speelt verschillende spellen op zijn kanaal, van race spellen tot de meest simpele spellen. Ook kijkt hij vaak afleveringen van de behind the scenes van McLaren van de meest recente GP. Onze Max racet af en toe ook mee met Lando. Ze racen dan met van alles. Van georganiseerde races tegen pro-simmers tot zelfgemaakte races met grasmaaiers. Op YouTube vind je genoeg compilaties van leuke momenten tussen Max en Lando.

 

Voor alle recente nieuwtjes rondom Verstappen en de Formule 1 kun je terecht op GPToday.net.

 

Related posts

Waarom een Tesla beveiligen?

Wanneer is een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen een goede keuze?

Caravan verkopen anno 2020