0rk.nl
Image default
Internet

Welke kniebrace heb je nodig?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en één nare val kan ervoor zorgen dat je maanden een blessure met de nodige pijn en ongemakken ervaart. Bij beenletsel kan een kniebrace, enkelbrace of voetbrace uitkomst bieden. Ook wanneer je gewrichten slijten door ouderdom kan een brace de pijn verzachten. Maar welke kniebrace helpt jouw pijnlijke knie nu het best en hoe lang mag je hem dragen?

 

Wanneer draag je een brace om je been?

Bij een blessure of na een operatie aan voet, enkel of knie kan een voetbrace, enkelbrace of kniebrace niet alleen de pijn verminderen door de drukkussens, maar ook het herstel bevorderen. Zo helpt een brace je te ondersteunen en beperkt het bepaalde bewegingen, om extra schade te beperken.

Hoe lang mag je een brace dragen?

Het is helemaal prima als je je brace vaak draagt. Dat het dragen van een kniebrace je spieren zou verslappen is niet waar. Niemand draagt zijn brace namelijk de lok rond, dus je spieren krijgen in de tijd dat je hem niet draagt genoeg de kans om hun kracht te behouden.

Welke brace past het best bij mij?

Welke brace het beste is hangt af van zowel jouw wensen als jouw situatie. Een flexibele brace biedt uitkomst als je veel beweegt of ermee wilt sporten. Ook het materiaal en de maat zijn belangrijk om rekening mee te houden. Bij een lichte blessure zoals een verstuikte enkel of een kleine scheur in de spier zijn soft braces erg geschikt om de pijn te verminderen. Bij artrose en andere slijtage gerelateerde ongemakken kan een offloading brace erg helpen en na een operatie of zware blessure heb je een functionele brace nodig om je herstel te bevorderen.

https://123zorghulp.nl/

Related posts

Het beste internet voor je thuis vind je door pakketten met glasvezel te vergelijken

Software ontwikkeling bedrijf

Laptop op maat voor de echte techneut