0rk.nl
Image default
Woningen

Hoe kan jij je cv het beste onderhouden?

De zomer komt langzaam tot een eind en de scholen zijn allemaal weer begonnen. Niet te min werken we allemaal nog steeds vanuit huis om ervoor te zorgen dat het virus dat ons getroffen heeft in het begin van het jaar zo snel als mogelijk vertrekt. Met het weer dat omslaat en de regen en kou die toe neemt willen we er allemaal wel lekker warm bij zitten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis helemaal klaar is voor het koude weer. In deze blog gaan we meer informatie geven over wat een verwarming nou precies is, hoe deze werkt en hoe je een verwarming onderhoud.

 

Wat is centrale verwarming?

Het klinkt vrij logisch maar een centrale verwarming zorgt ervoor dat op een even manier de warmte verspreid wordt door je huis. Er is een centraal punt in je huis waar de warmte tot stand komt vanaf dit punt wordt het langzaam door middel van buizen door je hele thuis getransporteerd maar de verschillende verwarmingen in je woning. In een vloeibare vorm wordt dit vervoerd door de buizen heen, deze vloeibare vorm is vaak stoom. Er is ook een mogelijkheid dat er gebruik gemaakt kan worden van verwarmde lucht.

Hoe kan je een verwarming onderhouden?

Net als wanneer je gaat rijden met je auto en je wilt dat deze het volledig doet wil je ook dat je verwarming het goed doet wanneer jij deze nodig hebt. Het is dan ook belangrijk dat de verwarming goed onderhouden wordt. Maar wat komt er nou precies kijken bij het verwarming onderhoud? Hieronder gaan we de stappen van dit proces uitleggen.

Stap 1: Kranen losmaken

Wanneer een kraan niet gebruikt wordt zal het na een tijdje vast komen te zitten. Het is dan van belang dat de los wordt gemaakt. Het is niet nodig om te op een manier te doen dat er iets geforceerd moet worden. Er kan een smeermiddel gebruikt worden om deze los te draaien. Herhaal dit totdat de kraan losgaat en deze meegeeft.

Stap 2: Verwarming leegmaken

Het is aan te raden om de verwarming één keer per jaar leeg te laten lopen. Dit zorgt ervoor dat de verwarming alles op een efficiënte manier verwarmt en er besparing plaats vindt wanneer deze weer gebruikt wordt. Het helpt ook om ervoor te zorgen dat de verwarming langer mee gaat. Je wilt dat alle lucht uit de verwarming is. Om te testen of dit gelukt is zal het water er vanzelf uitlopen wanneer deze is los gemaakt. Hierna veeg je het overige water af met een doekje.

Stap 3: Reinig de rest van het oppervlak

Wanneer de verwarming goed gebruikt is kan er veel vuil ontstaan zijn op de oppervlakte van de verwarming. Het is dan verstandig om het hele apparaat met een doekje af te nemen zodat hij weer helemaal klaar is voor gebruik en goed de warmte kan afgeven wanneer hij aanstaat.

Al met al is verwarming onderhoud erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de verwarming klaar is voorgebruik wanneer jij maar wilt.