0rk.nl
Image default
Financieel

Geen rente meer op spaargeld? Wat zijn de alternatieven? Zelf je huis verbouwen?

De rente op jouw spaarrekening is waarschijnlijk bijna verwaarloosbaar. Wat zou je met je spaargeld nog meer kunnen doen behalve dat appeltje voor de dorst?

  • Je helpt een vriend of vriendin die geld nodig heeft en vraagt geen rente over het geleende bedrag
  • Je koopt een nieuwe fiets
  • Je gaat je huis verduurzamen
  • Je gaat je huis isoleren en kiest meteen voor zonnepanelen
  • Je gaat op vakantie (maar dan gaat dat geld op, alleen de herinnering blijft)
  • Je gaat beleggen, alleen doen als je het risico durft te nemen geld kwijt te raken
  • Je lost extra af op je hypotheek
  • Je schenkt je kinderen geld, die daarvoor een aanbetaling op een huis kunnen doen bijvoorbeeld

Blijvend geld verdienen

Misschien kun je dit rijtje nog een stukje langer maken. Als je bovenstaand rijtje bekijkt, waaraan zou je dan blijvend geld kunnen verdienen? Door je hypotheek gedeeltelijk af te lossen wellicht, hoewel je dan belastingtechnisch gezien minder renteaftrek zult hebben. Een nieuwe fiets is een prima investering ook voor het milieu. 

Verduurzamen woning

De grote winnaar is zeer waarschijnlijk het verduurzamen van je huis. Isoleren en zonnepanelen, deze zullen het meeste rendement geven. Plus dat je zelf ook nog eens profiteert van het comfort dat een goede isolatie met zich meebrengt. En denk tevens aan de waardevermeerdering van je woning. Kies je voor deze optie in plaats van sparen, ga dan niet voor de eerste de beste aanbieder van zonnepanelen en isoleren. Vraag bij diverse aanbieders offertes op en profiteer van aanbiedingen. 

Aanbiedingen vergelijken

Aanbiedingen die je online zeker zult vinden. Ben je erg handig en ga je zelf aan de slag om je huis beter te isoleren? Zorg voor het juiste gereedschap, goede materialen en een paar extra handen die je kunnen helpen. Heb je op dit moment niet het meest geschikte gereedschap om deze klus te klaren? Investeer daar gerust in, goed gereedschap, daar heb je een leven lang plezier van. 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende dingen die je kunt doen om te zorgen dat je toch extra spaargeld krijgt of het geld beter kunt benutten. De rente is nou eenmaal laag, dus dan zijn er genoeg andere dingen die je kunt doen om er toch beter van te worden!