0rk.nl
Image default
Gezondheid

Feiten en fabels over een goede mondhygiënist

Veel mensen gaan minimaal één keer per jaar naar de tandarts toe. Normaal gesproken is dit om een gewone controle te laten doen die ervoor zorgt dat het hele gebit gezond is en blijft. Naast zo een controle is het ook aan te raden om een bij een goede mondhygiënist langs te gaan op een jaarlijkse basis. Een goede mondhygiënist moet ervoor zorgt er namelijk voor dat er rekening wordt gehouden met preventie. Een goede mondhygiënist heeft eveneens kennis over het gebit en de mond dat er een advies gegeven kan worden hoe de mond het beste op een hygiënische manier schoongehouden kan worden. Er worden veel feiten en fabels verspreidt onder de bevolking over tandartsen en mondhygiënisten. In deze blog gaan wij een aantal van deze feiten en fabels op helderen. 

Feiten

“Het drinken van frisdrank, fruitsappen en energiedrankjes heeft invloed op je gebit”. Dit is een feit. Het is namelijk waar dat wanneer je deze producten gebruikt en drink je gebit wel degelijk aangetast kan worden. Er is namelijk een erge grote zuur gehalte dat in deze drankjes zit wat de tanden kan aantasten. Dit kan dan ook gaatjes in het gebit veroorzaken. 

Fabels

“Er is geen verband tussen je algehele lichamelijke gezondheid en de gezondheid van je mond”. Dit is een fabel. Wanneer je mond en gebit niet gezond zijn kan dit opleveren dat er ontstoken tandvlees ontstaat. Deze bacteriën kunnen dan in je bloedbaan komen. De bloedbaan verspreid door het hele lichaam heen en zo kan de gezonde gesteldheid van je lichaam achteruitgaan.

“Roken heeft geen invloed op het tandvlees”. Dit is een fabel. Roken zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding van je tandvlees niet meer regelmatig is en hierdoor kunnen infecties ontstaan. 

Zoals eerder al genoemd is zorgt een goede mondhygiënist ervoor dat jouw gebit beschermd wordt en krijg je advies over hoe je mond op een hygiënische manier schoon kan houden. Zolang je goed op je gebit let hoeft er niet veel pijn te ontstaan in je dagelijks leven in je mond. Daarom is het van belang dat je goed en gezond blijft en oplet hoe je je mond behandelt.