0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Een flowmeter

Een flowmeter is een meetinstrument dat de doorstroming die door een buis heen beweegt meet. Denk aan de doorstroming en/of hoeveelheid damp, gas of vloeistof. Een flowmeter heeft ook wel de naam debietmeter. Deze meters zijn te verkrijgen in verschillende soorten en worden dan ook voor diverse dingen gebruikt. Het wordt dan ook vaker in uw eigen huis gebruikt dan je zou denken. Bijvoorbeeld een automatisch koffiezet apparaat of een watermeter. Heeft u een  flowmeter  nodig? Dat kan! neem eens een kijkje op de website van Ebora. Meer willen weten over een flowmeter? Lees dan snel verder!

Type flowmeters

 

Er zijn verschillende flowmterers, zo heeft elke zijn eigen kenmerken en mogelijkheden. Deze flowmeters zijn te vinden bij Ebora in het assortiment. Een paar flowmeters worden in de industrie gebruikt, bijvoorbeeld een elektrische flowmeter of een mechanische. 

 

Mechanische flowmeter

Deze flowmeter heeft een bewegend deel die door de doorstroming gaat bewegen. Deze bewegende delen slijten meestal sneller dan de elektrische flowmeter want daar zitten geen bewegende deeltjes in. De verschillende mechanische flowmeters zijn; een paddelwiel flowmeter, vlotterdoorstroom flowmeter, ovaalrad flowmeter en een turbine flowmeter. 

 

Een elektronische flowmeter 

Deze flowmeter bevat geen bewegende delen waardoor deze minder snel slijt. Maar over het algemeen is deze flowmeter wel duurder. De elektrische flowmeter bestaat onder andere uit; vortex flowmeter, ultrasone flowmeter, swirl flowmeter en een drukverschil flowmeter. 

 

Een flowmeter kiest u uit op basis van een paar dingen. Denk aan de druk en de temperatuur. Het is daarom slim om u te laten helpen door een specialist ven Ebora. Ze gaan namelijk graag de uitdaging aan om de oplossing te vinden!

Meer informatie nodig?

Wilt u meer weten over de flowmeters van Ebora? Neem dan gerust een kijkje op de website. Heeft u daarnaast nog hulp nodig bij het vinden van de juiste flowmeter? De specialisten helpen u daar graag mee verder. Op de website staat verdere informatie en contactgegevens.

 

https://ebora.nl/