0rk.nl
Image default
Zakelijk

Een boekhoudprogramma kiezen

Boekhoudsoftware is gemakkelijk te gebruiken
Boekhoudsoftware is een geweldige manier om het proces van het bijhouden van uw financiën te stroomlijnen. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van boekhoudsoftware, waaronder een gebrek aan menselijke fouten bij het werken met spreadsheetformules. Of u nu werkt met een klein bedrijf of een groot bedrijf, boekhoudsoftware kan het giswerk uit de vergelijking halen. Het elimineert ook veel van de handmatige taken die accountants gewoonlijk uitvoeren, waaronder het invoeren van gegevens en het uploaden naar verschillende spreadsheets.

QuickBooks is een cloud-based boekhoudprogramma dat crediteuren- en debiteurenadministratie aanbiedt. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en kan worden opgeschaald naar een groot aantal gebruikers. Het programma biedt ook functies voor kasbeheer, beheer van vaste activa en salarisadministratie. De gratis versie is geschikt voor maximaal 25 gebruikers, maar de duurdere QuickBooks Online Advanced staat drie bedrijven en een onbeperkt aantal gebruikers toe.

Het is betaalbaar
Bij het kiezen van boekhoudprogramma’s zijn de kosten een belangrijke factor. Veel programma’s kunnen erg duur zijn, maar er zijn ook kant-en-klare alternatieven beschikbaar. Als alternatief kunt u op zoek gaan naar branchespecifieke software, ook wel verticale software genoemd. Dit soort software is afgestemd op de behoeften van een bepaalde bedrijfstak en is veel betaalbaarder.

Het minst dure programma is Sage 50cloud Accounting, dat slechts $ 33 per maand kost. Het is in staat om een breed scala aan boekhoudkundige taken af te handelen, en het integreert naadloos met Microsoft Office. Het heeft ook functies zoals rolgebaseerde beveiligingsrechten, accountbeheer voor meerdere bedrijven en meer. De prijs kan echter onbetaalbaar zijn voor een klein bedrijf met een klein budget. In een dergelijk geval kunt u kijken naar andere alternatieven, zoals FreshBooks.

Het heeft een verscheidenheid aan functies
Boekhoudprogramma’s worden geleverd met een verscheidenheid aan functies die u kunnen helpen uw bedrijf efficiënter te beheren. Sommige zijn geïntegreerd met andere bedrijfssoftware, waardoor ze nog handiger zijn. Ze kunnen verbinding maken met andere toepassingen, zoals salarisadministratie, betalingsverwerking en kassasystemen. Sommige bieden ook mogelijkheden voor tijdregistratie. Deze functie kan bijzonder nuttig zijn als u een freelancer of ondernemer bent.

Het integreert met andere aspecten van uw bedrijf
Als u uw boekhoudprocessen wilt stroomlijnen, moet u een geïntegreerde boekhoudsoftware overwegen. Deze programma’s integreren met verschillende andere aspecten van uw bedrijf, en elimineren handmatige gegevensinvoer. Ze elimineren ook de noodzaak om belangrijke informatie door te geven van de ene persoon naar de andere. Handmatige gegevensinvoer is niet alleen inefficiënt, maar kan ook contraproductief zijn.