E-sigaretten minder schadelijk

Beperkte risico’s

In tegenstelling tot normale sigaretten is het grote voordeel van de e-sigaretten dat er niet duizenden schadelijke stoffen vrijkomen bij het roken ervan. Bij een normale sigaret komen er namelijk zo’n 4000 giftige en schadelijke stoffen vrij. Bij e-sigaretten is dit er maar eentje, namelijk nicotine. De e liquid in uw elektrische sigaret bepaalt namelijk de hoeveelheid nicotine die u inademt. E-sigaretten hebben verschillende e liquid soorten. Dit is dus een ideale manier om de hoeveelheid nicotine die je binnenkrijgt af te bouwen en zelf te weten hoe sterk je vooruitgang is.

Kleine voordelen

Naast alle grote voordelen zoals dat de e-sigaret een stuk minder schadelijk voor je is dan de normale sigaret komen er ook nog kleine voordeeltje bij kijken. Zo heb je bijvoorbeeld geen asbak nodig bij het roken van de e-sigaret, want je gebruikt enkel een e liquid als vulling. Verder krijg je in tegenstelling tot een normale sigaret van de e-sigaret ook geen gele tanden, en is de e-sigaret ook nog eens op een stuk minder plekken verboden te roken. Ook is de e-sigaret een stuk compacter, en hoef je bijvoorbeeld ook geen aansteker bij je te dragen. Overigens gaat een e liquid van slechts een paar euro’s al erg lang mee. Een reguliere sigarenroker geeft gemiddeld zo’n €6 per dag uit aan zijn sigaretten. Bij een elektrische roker wordt dit gemiddeld maar zo’n €0,70.

Goed voor de portemonnee

De e-sigaret heeft naast alle gezondheidsvoordelen ook een ander groot voordeel in tegenstelling tot normale sigaretten, namelijk dat het een stuk goedkoper is. Dat roken een dure hobby is, dat is algemeen bekend, maar om de schade op uw bankrekening te beperken is het overstappen naar de e-sigaret een te overwegen optie. De gemiddelde roker die overstapt van de normale sigaret naar de e-sigaret bespaart zo’n €2000 per jaar. Het kopen van een s-sigaret zelf kost rond de €30. `echter, komen er weinig extra kosten bij kijken. Een e-sigaret kun je bijvullen met nieuwe liquids, en zo dus lang blijven gebruiken.

Geen rook

Bij het roken van de e-sigaret komt geen rook vrij, maar enkel damp. Zo wordt er bij roken een schadelijke stof geïnhaleerd, terwijl bij elektrisch roken hetgeen wat je inademt in principe gewoon water is. Damp is in feite het eindproduct van het verwarmen van een vloeistof. Dit lost op in de lucht en laat geen eindproduct achter. Rook is het gevolg van verbranding.

Twijfel je nog? Neem dan eens een kijkje op ea-sigaret