0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Motorolie vervangen

Motorolie is een belangrijke vloeistof dat ervoor bestemd is om een motor draaiend te houden. Zonder olie kan een motor niet draaien, aangezien alle bewegende onderdelen binnenin de motor met elkaar in aanraking komen. Motorolie zorgt als het ware voor een dunne laag bescherming op de bewegende onderdelen. Het doel van olie is om alles in goede conditie te houden en slijtage te verminderen. Wanneer een auto lekt of olie verbruikt, dan kan dit gevolgen hebben op de prestaties van de motor. Ervaart u problemen zoals een ratelende Motor? Dan kan is het verstandig om de motorolie te vervangen of gebruik te maken van een olie additief.

Zelf motorolie vervangen

Motorolie vervangen is een goedkope en efficiënte manier om een auto goed te onderhouden. Je kunt ervoor kiezen om je olie te laten vervangen door een garage tijdens een kleine- of grote beurt of door dit zelf te doen. Zelf de motorolie vervangen is de goedkoopste oplossing. Je kunt op de Automotive webshops gemakkelijk zelf het kenteken invoeren en het type en merk motorolie eenvoudig bestellen. 

Hoe vaak motorolie vervangen

Er wordt geadviseerd om de motorolie om de 15.000 tot 20.000 kilometer te vervangen. Echter is dit wel afhankelijk voor het type, dikte en soort motorolie. Ook speelt het type rijgedrag hierin een belangrijke rol. Ben je veel op de weg, rijd je vaak op de snelweg, binnendoor of met een zware kar. Dit zijn allemaal omstandigheden die van toepassing kunnen zijn.

Olie additieven voor motoren

Ben je van plan om zelf de motorolie te gaan verversen? Dan is het handig om gebruik te maken van olie additieven die hiervoor geschikt zijn. Olie additieven zijn toevoegingen die bij de oude en nieuwe olie toegevoegd kunnen worden. We adviseren om alvorens het olie verversen gebruik te maken van Motor Flush. Dit een additief die het gehele oliesysteem reinigt en zorgt dat aanslag binnenin de motor wordt verwijderd. Het additief voegt u gemakkelijk toe aan de oude olie en daarna laat u de motor 20 minuten stationair draaien. Pas na dit proces tapt u de oude olie af en voegt u nieuwe olie toe. Na de olie verversing is het goed om een Motorbeschermer toe te voegen aan de nieuwe olie. De Engine Performance Treatment voorkomt metaal-op-metaal contact bij een koude start wanneer de olie nog niet volledig is rondgepompt.