0rk.nl
Image default
Groothandel

Dubbel glas

Ben je op zoek naar goede manieren om je woning of bedrijfspand beter te beschermen tegen koude, vocht en andere externe invloeden? Dan is dubbel gelaagd glas de oplossing. Dergelijke glas fungeert als isolatieglas en biedt tal van interessante voordelen. Wat meer informatie over dubbel glas en waarom je ervoor zou moeten kiezen, vind je in onderstaand overzicht!

Alles over dubbel glas

Dubbel glas is glas dat logischerwijs uit twee lagen bestaat. Tussen beide glaslagen bevindt zich een lege ruimte, ook wel de spouw genaamd, die gevuld is met lucht. Dergelijk glas wordt gebruikt voor de isolatie van woningen en andere panden. Wat zijn nu de voordelen van dubbel glas?

 1. Een goede isolatie

  In tegenstelling tot enkel glas isoleert dubbel glas erg goed. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in U-waarden. Bij dubbel gelaagd glas ligt die veel hoger dan enkel glas – en dat maakt het dan ook een goede oplossing als je de isolatie van je woning of bedrijf een niveau hoger wil tillen!

 2. Eenvoudig te installeren

  Een ander voordeel van dubbel glas is dat het erg gemakkelijk te plaatsen is. Als je je bedrijfspand of huis snel wil voorzien van kwalitatief glas dat de temperatuur in je woning stabiel houdt, dan is glas met twee lagen dus perfect. Ook kan je het glas door een specialist op professionele wijze laten plaatsen!

 3. Voor elke toepassing

  Ten slotte is dubbel gelaagd glas een ideale optie voor verscheidene situaties waarin een goede isolatie belangrijk is. Hoewel het meestal gebruikt wordt bij de isolatie van particuliere woningen, kunnen ook bedrijfsgebouwen bij dergelijk glas baten om het binnenklimaat stabieler te houden.

 4. Goedkoop isoleren

  Ten slotte is dubbel isolatieglas relatief goedkoop. Hoewel het iets duurder is dan enkel glas, zal je toch nog veel minder betalen dan voor HR of HR+ isolatieglas. Wil je dus je portemonnee een plezier doen en toch kiezen voor goede isolatie? Dan is dubbel gelaagd glas de perfecte oplossing!