0rk.nl
Image default
Electronica en Computers

Dit zijn de pluspunten van hardware leasen

Als er wordt gekeken naar wat een bedrijf nu precies draaiende houdt kom je uit op twee belangrijke zaken, namelijk menselijk kapitaal en apparaten ook wel hardware genoemd.

De kennis en expertise binnen een onderneming komt natuurlijk van de personen die hier werkzaam zijn. Al deze mensen hebben natuurlijk materiaal nodig om mee te werken, zonder producten om de werkzaamheden uit te voeren kom je natuurlijk nergens.

Bijna elke werknemer binnen een bedrijf heeft te maken met hardware. Om hier een goed beeld van te krijgen is het leuk om eens een rondje te lopen door het bedrijf waar jij werkzaam bent.

Je zal tot de conclusie komen dat bijna elke werknemer gebruik maakt van hardware zoals een desktop pc, een laptop, een telefoon van de zaak of een printer. Zelfs in functies waarbij je het in eerste instantie niet verwacht. Zo is een meubelmaker eigenlijk altijd met zijn handen aan het werk. Maar als hij of zij bijvoorbeeld een bepaalde bouwtekening van een meubel bekijkt zal dit waarschijnlijk digitaal gebeuren. Dus doormiddel van een desktop pc, laptop of tablet.

Nu begrijpen we allemaal, op basis van ervaring of gewoon door gezond verstand, dat apparaten zoals laptops en telefoons geen eindeloze levensduur hebben. Elk product is immers op een gegeven moment aan vervanging toe. Waar een standaard desktop pc bijvoorbeeld gemiddeld vijf tot zeven jaar meegaat is dit bij een laptop slechts drie tot vijf jaar. Na deze periode moet er dus nieuwe hardware worden aangeschaft. Nu zijn de kosten van een enkele laptop nog te overzien, maar indien een organisatie erg groot is kunnen de kosten al snel door het dak schieten. Het kan daarom handig zijn voor ondernemers om te kijken naar de mogelijkheden voor het leasen van hardware. Waar dit bij producten zoals een auto eigenlijk aan de orde van de dag is, is dit bij producten zoals laptops en telefoons vaak nog niet het geval.

Daarom geven wij jou in dit artikel handige informatie over het leasen van hardware, wat de pluspunten zijn en hoe jij een goede keuze maakt tussen de verschillende aanbieders.

4 Pluspunten voor het leasen van hardware

Allereerst zullen we ingaan op de pluspunten voor ondernemers bij het leasen van hardware. Er zijn immers aardig wat zaken die jou als ondernemer voordeel kunnen opleveren.

  1. Werk altijd met de laatste technologie

Misschien wel het grootste pluspunt van het leasen van hardware is het feit dat je altijd werkt met de laatst beschikbare technologie. Aanbieders van het leasen van hardware zullen er altijd voor zorgen dat hun aanbod volledig up-to-date is, niemand wil namelijk oude producten leasen. Een voordeel voor jou als ondernemer is dus het feit dat je door je hardware te leasen altijd kunt werken met de nieuwste producten en technologieën. Nu is dit voor veel bedrijven niet van levensbelang. Je kunt namelijk prima je administratie uitvoeren in een oude desktop pc. Maar werk jij bijvoorbeeld met de laatste technologieën op het gebied van videobewerking dan is het beschikken over de nieuwste hardware noodzakelijk.

  1. Bespaar een grote investering

Indien je als onderneming kiest voor het leasen van hardware dan blijft een directe en grote investering je bespaart. Je leaset de apparaten immers voor een vast bedrag per periode.

Op financieel gebied is dit erg gunstig aangezien het aanschaffen van nieuwe hardware vaak een grote kostenpost is voor organisaties. Indien jij bijvoorbeeld 60 werknemers in dienst hebt die allemaal een nieuwe desktop pc nodig hebben kunnen de kosten snel oplopen.

Een goede laptop kost gemiddeld namelijk rond de 600 euro, dit maal alle 60 werknemers en de investeringskosten schieten door het dak.

  1. Geniet een voorspelbare cashflow op het gebied van hardware

Als je als onderneming kiest om je hardware te leasen zorg je ervoor dat je cashflow op dit gebied een stuk inzichtelijker wordt. Waar je voorheen onmogelijk kon voorspellen wanneer en hoeveel kosten er voor vernieuwing of reparatie van hardware zouden ontstaan kan je dit nu wel. Je weet immers precies wat de periodieke kosten zijn door het leasen van de hardware.

  1. Kies voor de laatste software

Het is bij de meeste aanbieders van hardware leasen mogelijk om naast de hardware zelf ook bepaalde software en licenties te leasen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan licenties voor Microsoft Office of andere software. Je hoeft je als ondernemer dus nooit meer druk te maken over het vernieuwen van je software of licenties. Dit heb je immers geregeld bij het leasen van je hardware.

Nu je op de hoogte bent van de verschillende pluspunten van het leasen van hardware is het ook handig om een goede keuze te kunnen maken binnen de verschillende aanbieders.

Er zijn er namelijk nogal wat, elk met andere diensten en voorwaarden. Daarom geven wij je hieronder enkele handige tips om te kiezen voor de juiste aanbieder voor het leasen van hardware.

  • Kijk goed naar de grootte van het bedrijf

Indien je op zoekt bent naar een aanbieder voor het leasen van hardware is het handig om te selecteren op bedrijfsgrootte. Wat ik hiermee bedoel is het volgende.

Aanbieders van het leasen van hardware die zich bevinden in de categorie klein bedrijf zullen moeilijk kunnen voldoen aan de vraag van een gigantische organisatie zoals bijvoorbeeld de ING Bank. Je begrijpt natuurlijk wel dat je bij het leasen van hardware rekening moet houden met zowel de grootte van de eigen onderneming als die van de leasemaatschappij.

  • Kies een lokale aanbieder

Een veelgemaakte fout bij het leasen van hardware is het feit dat bedrijven enkel kijken naar wie het goedkoopst is. Het feit dat de aanbieder gevestigd is in bijvoorbeeld de Verenigde Staten speelt vaak geen rol. Dit is voor een onderneming echter niet handig aangezien goede persoonlijke service vanaf een afstand vaak uitdagend is. Kies daarom voor een aanbieder die indien het nodig is goede plaatselijke service kan verlenen. Indien je als onderneming een probleem met je hardware hebt is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Met een lokale aanbieder gaat dit het best.

  • Ga voor ervaring en expertise

Het bewandelen van een bekende weg is in sommige gevallen niet de juiste keuzen. Echter is het bij het kiezen van een aanbieder voor het leasen van hardware handig en veilig om dit wel te doen. Kies dus voor een aanbieder met ruime ervaring en expertise op dit gebied.

Zo ben jij er als ondernemer zeker van dat de aanbieder jou met al je problemen kan helpen en je ondersteunt waar nodig. Op deze manier kom je niet voor nare verassingen te staan.

Wij hopen dat jij na het lezen van dit artikel voldoende geïnformeerd bent over het leasen van hardware. Een gegronde en veilige keuze maken op dit gebied is namelijk essentieel voor een goede werking van jouw bedrijf of de organisatie waar jij werkzaam bent.