0rk.nl
Image default
Rechten

Dit is welke letselschade bedragen je kunt verwachten

Letselschade is de term die wordt gebruikt voor een verwonding of ziekte die is veroorzaakt of verergerd door nalatigheid van iemand anders, en nalatigheid betekent in wezen dat een andere partij een zorgplicht had en die zorgplicht heeft “geschonden” – dat wil zeggen niet is nagekomen – met als gevolg dat een voorzienbare verwonding is opgelopen. Letselschade omvat zowel lichamelijk als psychisch letsel.

De meeste gevallen van nalatigheid zijn het gevolg van ongevallen op het werk, in de openbare ruimte of op de weg. Lees hier alles over de letselschade bedragen die je kunt verwachten.

Hoe lang heb ik de tijd om een claim in te dienen?

In het algemeen geldt echter dat hoe eerder een vordering tegen een verweerder en zijn verzekeringsmaatschappij wordt ingesteld, hoe beter.  De kans is groter dat bewijsmateriaal wordt bewaard, dat getuigen zich een gebeurtenis nog duidelijk kunnen herinneren en dat zinvoller en productiever onderzoek kan worden gedaan.

De boodschap is om niet te talmen met het indienen van een vordering, en op zijn minst in een vroeg stadium professioneel advies en ondersteuning te zoeken.

Hoe dient u een letselschadeclaim in?

Om een schadevergoeding voor letselschade te eisen, moet u aan bepaalde procedure vereisten voldoen.

Het ongeval en het opgelopen letsel melden en in kennis stellen

De meest essentiële stap in het claimproces is het melden en informeren van de relevante persoon of instantie over uw ongeval. Als u bijvoorbeeld gewond bent geraakt op het werk, moet u uw werkgever inlichten.

Ook als u slachtoffer bent van een auto-ongeluk, moet de politie worden ingelicht en moet een verkeersincidentennummer (TIN) worden verkregen. Onze auto-ongeluk advocaten kunnen u hier meer over vertellen als u vragen heeft.

Tenslotte, indien u letselschade heeft opgelopen op een openbare plaats, dient u uw letselschade te melden bij de betreffende gemeente.

Vraag advies aan uw arts

Medische en diagnostische rapporten, met inbegrip van medische attesten van uw arts, zijn bewijsmateriaal dat uw claim daadwerkelijk kan ondersteunen. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u uw arts raadpleegt, zowel voor uw welzijn als voor het indienen van een schadeclaim.

Win juridisch advies in

Wij raden u ten zeerste aan juridisch advies in te winnen bij een letselschadespecialist, zodat u op de hoogte bent van:

  • Uw wettelijke rechten en aanspraken bij een letselschadeclaim

  • Hoe u te werk moet gaan bij het indienen van een dergelijke claim

  • Hoe lang het hele proces kan duren

Een opmerking over de aanvaarding of afwijzing van uw claim: Het kan tot 28 werkdagen duren voordat uw claim wordt aanvaard of afgewezen. Indien uw claim door de juiste verzekeringsmaatschappij wordt aanvaard, kunt u ontvangen:

  • een weekloon, waarvan het bedrag afhangt van de staat waar het ongeval gebeurde of het letsel werd veroorzaakt;

  • uit eigen zak betaalde kosten;

  • terugbetaling van uw medische kosten; en

  • doorverwijzingen naar medische specialisten en revalidatiecentra.

Indien uw claim echter wordt afgewezen, dient u samen met uw advocaat de beschikbare opties te onderzoeken. Uw claim voor een letselschadevergoeding kan zijn afgewezen omdat feiten niet of slechts gedeeltelijk bekend zijn gemaakt of ten onrechte bekend zijn gemaakt, dus het is belangrijk dat u meteen een ervaren advocaat inschakelt.

 

http://letselschadebureau.nl

Related posts

SCO stuurt brief aan de Jonge

Hulp Bij Letselschade? Hier Moet je Op Letten

Wat is een Rechtsbijstandsverzekering?