0rk.nl
Image default
Financieel

De incassokosten van incassobureau Winterswijk

Je openstaande rekeningen niet betalen? Dan krijg je op een dag te maken met een fijn incassobureau Winterswijk. Hiervoor hoef je zelf helemaal niets extra’s te doen: het incassobureau komt als vanzelf op je pad. Mét de bijbehorende incassokosten. Maar wat zijn incassokosten nou eigenlijk en hoe en waarom worden deze berekend?

Geen straf

Veel mensen zien het in rekening brengen van incassokosten als een straf: een soort boetesysteem dat in werking treedt als je je rekeningen niet of niet op tijd betaalt. Maar het incassobureau Winterswijk legt uit dat het niet zo werkt. Wat debiteuren niet zien, is dat een schuldeiser ook daadwerkelijk kosten maakt vanwege het feit dat jij je betalingsverplichtingen niet nakomt. Ga maar na: allereerst loopt de schuldeiser de rente mis die hij wel zou ontvangen als het geld tijdig op zijn rekening geparkeerd stond, maar daarnaast heeft hij of zij zelf ook weer betalingsverplichtingen waaraan hij/zij moet voldoen.

Hoe incassokosten  van incassobureau Winterswijk zijn opgebouwd

In feite is de term ‘incassokosten’ een verzamelnaam voor alle soorten kosten die gemaakt worden door incassobureau Winterswijk om een vordering te incasseren. Deze incassokosten mogen in rekening gebracht worden door het incassobureau Winterswijk maar ook door de schuldeisende partij zélf. En door de gerechtsdeurwaarder. Het enige dat níet mag, is al deze partijen tegelijkertijd incassokosten in rekening laten brengen. Dat zou onterecht zijn, omdat je dan meerdere keren incassokosten betaalt over één en dezelfde vordering. Overigens mogen incassokosten van incassobureau Winterswijk pas in rekening gebracht worden als de debiteur eerst in de gelegenheid is gesteld de openstaande vordering alsnog te voldoen. Dit gebeurt door middel van een aanmaning. Als je een aanmaning ontvangt, krijg je een termijn van veertien dagen om alsnog te betalen. Betaal je binnen deze termijn, dan kunnen en mogen er geen incassokosten worden berekend. Ook moet je in de aanmaning op de hoogte worden gesteld van het feit dat er een incassotraject aan zit te komen.Related posts

Gaat het basisinkomen ingevoerd worden?

Financieel advies van EMO Accountants

Persoonlijke lening