0rk.nl
Image default
Tuin en buitenleven

De belangrijkste verschillen tussen een houten en een aluminium veranda op een rij

Veranda’s zijn er in allemaal verschillende soorten. Zo bestaan er houten veranda’s, aluminium veranda’s, glazen veranda’s, terrasoverkappingen enz. Maar wat is nou het verschil in al deze veranda soorten? In deze blog zullen wij ingaan op het verschil tussen een aluminium en een houten veranda.

Wat zijn de voordelen van een houten veranda?

Een houten veranda geeft een gezellige en warme uitstraling, wat de tuin erg aantrekkelijk maakt om even in te ontspannen. Het voordeel van een houten veranda is dat het in veel verschillende stijlen kan worden gemaakt en besteld. Zo bestaan er strakke, moderne houten veranda’s, maar is er ook de mogelijkheid om de houten veranda een klassieke of landelijke uitstraling te geven door middel van authentieke elementen in de veranda. Ook is er keuze uit veel verschillende soorten hout, waardoor u de veranda goed op de stijl van uw eigen woning kunt aanpassen en een uniek karakter kunt geven. Ten opzichte van een aluminium veranda is het bij  een houten veranda van belang dat het hout onderhouden wordt. Het hout wordt namelijk door de weersomstandigheden geleefd. Hierdoor kan het hout veranderen in kleur, wat het een natuurlijke uitstraling geeft. Om het hout te beschermen en sterk te houden is het van belang om elke vijf jaar de houten veranda te onderhouden met bijvoorbeeld een hoogwaardige grondlaag of houtolie.

En een aluminium veranda?

Het grootste voordeel van een aluminium veranda is dat de veranda onderhoudsarm is, vooral vergeleken met een houten veranda. Een aluminium veranda is namelijk weerbestendig. Aluminium is een duurzaam materiaal. Het is niet zwaar, maar wel heel sterk. Ook heeft aluminium een oxidelaagje, wat er voor zorgt dat het materiaal bestendig is tegen water en lucht. Dit maakt een aluminium veranda gelijk corrosiebestendig, wat betekent dat het niet zal gaan roesten door vocht. Ook zorgt dit oxidelaagje ervoor dat het materiaal niet ontvlambaar zal reageren op andere stoffen van buiten af. Dit alles zorgt er dus ook voor dat een aluminium veranda makkelijk te reinigen is en het een strakke en moderne uitstraling heeft. Als u geen zin of tijd heeft in het onderhouden is dit dus een betere keuze.

Het grootste verschil tussen de twee

Nu we wat meer inzicht hebben in de eigenschappen van een houten en een aluminium veranda, zullen we kort even de verschillen op een rijtje zetten. Een houten veranda heeft het grote voordeel dat het een warme, gezellige maar ook natuurlijke uitstraling heeft. Het biedt vele mogelijkheden in het maken van een modern design. Het nadeel is dat hout gekeeft wordt, en dus om de zoveel jaar behandeld dient te worden met bijvoorbeeld olie. Een veranda gemaakt van aluminium is daarentegen heel gemakkelijk in onderhoud. Aluminium is een stevig materiaal dat roest en brandbestendig is. Een aluminium veranda heeft minder mogelijkheden in het design. Met een aluminium veranda komt u altijd uit op een strakke en moderne uitstraling tegen een mindere prijs.

Conclusie beste veranda

Beide veranda’s hebben zo hun voordelen  maar ook hun nadelen. Welke veranda het beste bij u en in uw tuin past is volledig persoonsafhankelijk. Wilt u graag een strak en modern design en heeft u graag weinig onderhoud aan uw veranda? Dan is een aluminium veranda de beste keuze voor u. Houdt u van een gezellige, natuurlijk ogende veranda en vindt u het niet erg om met enige regelmaat de veranda te onderhouden? Kijk dan eens bij het assortiment aan houten veranda’s. daarnaats verschillen ze nog in prijs. Over het algemeen is een hotuen veranda iets duurder.

https://degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda/