0rk.nl
Image default
Vakantie

Dagje naar het strand met de kids

De zon schijnt, de wind door je haren, zand tussen de tenen… wat is er lekkerder dan een dagje naar het strand te gaan met de kids. Op het strand gebeurt het helaas nog vaak dat kinderen vermist worden. En zo verandert een dag die bedoeld was als ultieme ontspanning in een intens stressmoment. We geven een aantal tips om met een gerust gevoel een dagje naar het strand te gaan.

 

Tip 1: Maak afspraken

Op een onbekende bestemming zoals het strand is het belangrijk om afspraken te maken wat jullie doen als jullie elkaar kwijtraken. Spreek een ontmoetingspunt af, bijvoorbeeld de trap van de strandwacht.

 

Tip 2: Zorg voor herkenningspunten

Nadat het ontmoetingspunt is afgesproken, is het goed om te weten hoe je daar komt. Loop ter oriëntatie een klein rondje en zoek naar herkenningspunten. Bijvoorbeeld het grote terras of die grote gele parasol. Let wel op dat herkenningspunten als parasols niet heel de dag aanwezig hoeven te zijn. Zodra een gezin met de parasol naar huis gaat is het herkenningspunt weg.

 

Tip 3: Laat je niet afleiden

U zult vast denken: dat gebeurt mij nooit, ik laat me niet afleiden en verlies mijn kind niet uit het oog. Totdat u een appje binnenkrijgt en gefocusd bent op uw smartphone. Uw kind heeft slechts een aantal seconden nodig om de benen te nemen. Laat u dus door niets afleiden.

 

Tip 4: Zorg dat u uw kind kunt omschrijven

Zorg dat uw kind opvalt, bijvoorbeeld met een geel shirt of gele zwembroek. Maak voordat jullie naar het strand gaan ook een foto van uw zoon of dochter, dan kunt u de foto laten zien aan de strandwacht en kunt u uw kind gemakkelijker omschrijven.

 

Tip 5: Gebruik een GPS horloge

Door gebruik te maken van een GPS tracker of kind GPS horloge heeft u altijd inzicht in de huidige locatie van uw kind. Bekijk de locatie via de gratis bijbehorende app. In noodgevallen kunt u ook besluiten om naar het GPS kinderhorloge te bellen.

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/