0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Caravan verkopen anno 2020

Een caravan ook wel kampeerwagen genoemd, kan middels een trekhaak aan de achterkant van een auto bevestigd worden. De meeste mensen gebruiken een kampeerwagen tijdens de vakantie, er zijn zelfs mensen die hier in wonen. Zo een caravan is een hele uitkomst voor mensendie veel moeten reizen voor het werk. 

Caravan verkopen

Je zit met een caravan die je wilt verkopen, maar ook met de vragen wanneer de beste periode is om dit te doen. Vooral omdat jij en de familie besloten hebben om dit jaar niet met de caravan op vakantie te gaan. Er zijn veel mensen die in het najaar hun caravan verkopen. Net als jij zijn er veel mensen die met deze gedachten rond lopen. En zul je er dus voor moeten zorgen dat jouw caravan uitsteekt van de rest. Hier volgen enkele handige tips die kunnen helpen bij het caravan verkopen.

Perfecte foto’s

Een leuke advertentie tekst is maar de helft van het echte werk, gezien een mooie afbeelding meer mensen trekt. Bij het verkopen van je caravan op het internet, moet je ervoor zorgen dat je goede kwaliteit foto’s hebt. Maak een goede foto van zowel de buiten als de binnenkant. Voor veel mensen is de binnenkant veel belangrijker. Zorg er daarom voor dat je de caravan netjes opgeruimd hebt, voordat je de foto’s neemt. Probeer de verkopers middels foto’s te overtuigen dat ze gelijk met de caravan kunnen wegrijden.

De prijs

Vele mensen hebben al een prijs in hun hoofd wanneer ze besluiten om hun caravan te verkopen. Voordat jij je caravan adverteert vergelijk eerst als jouw prijs met gelijksoortige caravans, dit ter voorkoming dat je te veel of juist te weinig vraagt. Met een redelijke prijs zul je merken dat je caravan al gauw verkocht is.

Potentiële kopers

De advertentie en prachtige foto’s hebben veel klanten aangetrokken, die nu graag de caravan willen bezichtigen. Zorg ervoor dat wanneer de kopers komen, gelijk met de caravan willen wegrijden. Zet dus gelijk alle spullen die bij de caravan horen klaar. Zorg er ook voor dat deze schoon is. Als de caravan een voortent en luifel heeft is het handig om deze ook vooraf schoon te maken.

Handig weetjes

Veel mensen zijn op zoek naar een tweedehandse caravan, welke jouw voordeel zal zijn in het caravan verkopen. Echter heeft men de voorkeur naar een caravan waarvan de keuken niet veel gebruikt is. Ook de kwaliteit van de banden is voor kopers belangrijk. Als dit alles vermeld staat in je advertentie, met mooie foto’s is je caravan binnen de kortste keren verkocht.