0rk.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Boekhouders kunnen u veel voordeel opleveren

Als bedrijf of zelfstandig ondernemer heeft u er veel baat bij om een boekhouder of boekhoudkantoor in de armen te nemen. Elke ondernemer in Nederland is verplicht zijn of haar boekhouding bij te houden. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar door de ingewikkelde wet- en regelgeving doet u er waarschijnlijk verstandig aan om dit door een boekhouder te laten doen. Zij kunnen uw onderneming tevens veel voordelen opleveren! Dit is omdat ze de wet goed kennen en daar optimaal voordeel uit kunnen halen, waardoor u minder hoeft te betalen.

Wat doet een boekhouder precies?

U vraagt zich waarschijnlijk af wat een boekhouder precies doet. Een boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding van zijn of haar klant. Dit kunnen zzp’ers zijn of grote bedrijven. Een boekhouder zorgt voor het opstellen van alle financiële rapportages, salarisadministratie  en de btw-aangifte. Men denkt vaak dat boekhouders alleen de administratie doen, maar als u een goede boekhouder heeft is dit zeker niet het geval. Zij kunnen u namelijk ook voorzien van gedegen financieel advies, financiële rapportages, jaarrekeningen en jaarverslagen. Hierdoor krijgt u goed zicht op uw financiële gezondheid.

Boekhouder voor zzp’ers

Ook zzp’ers zijn verplicht de boekhouding bij te houden, maar als zzp’er heeft u daar waarschijnlijk weinig tijd voor aangezien u echt alles zelf doet. Gelukkig is er ook boekhouding zzp beschikbaar bij veel boekhoudkantoren. Met een boekhoudprogramma of een fysieke boekhouder krijgt u inzicht in uw administratie en wordt deze gemakkelijk en overzichtelijk bijgehouden. Als u een boekhouder in de armen neemt zullen zij ervoor zorgen dat u nooit teveel belasting betaalt en altijd op tijd uw aangiftes doet. Hierdoor kunt u uw kostbare tijd weer besteden aan uw eigen onderneming.

Bent u op zoek naar een betrouwbaar boekhoudkantoor?

Kortom, als ondernemer heeft u een boekhouder nodig. Echter, niet elke boekhouder is even goed. Om uw vraag “Waar kan ik een goede boekhouder vinden?” te beantwoorden moeten we eerst bepalen wat een goede boekhouder inhoudt. Een goede boekhouder dient goed op de hoogte te zijn van de actuele wet- en regelgeving, moet accuraat zijn, moet goed kunnen communiceren op ieder niveau en hij of zij moet naast het bijhouden van uw administratie ook de cijfers voorzien van commentaar en advies. Een goede boekhouder vindt men vaak via mond-tot-mond reclame, maar als u zelf op zoek gaat naar een boekhouder kunt u deze het beste online vinden. Bijvoorbeeld via Google en social media, maar LinkedIn is ook een goede referentie om een boekhouder te vinden. Tot slot nog een laatste tip: zorg ervoor dat er altijd een mogelijkheid is om gebruik te maken van een online boekhoudsysteem. Op deze manier heeft u zelf ook inzicht in uw cijfers.