0rk.nl
Image default
Mode en Kleding

Beste van Marie Stella Maris: Een geur voor Amsterdam

De nieuwe geur van Marie Stella Maris, Amsterdam, is ontworpen om de geest van de stad zelf te vangen. Een samenwerking tussen het geurmerk en twee hoog aangeschreven Amsterdamse kunstenaars (beiden staan ​​vooral bekend om hun werk in glas), het is bedoeld om je naar Amsterdam te vervoeren en tegelijkertijd je innerlijke kunstenaar te inspireren.

Vandaag gaan we kijken naar alles wat dit nieuwe parfum uniek maakt en kijken hoe het zich verhoudt tot enkele van de beste geuren die momenteel op de markt zijn.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Een van uw eerste stops zou een Google-zoekopdracht moeten zijn naar bedrijven met dezelfde naam en/of thema’s. Marie Stella Maris is een geurmerk uit Amsterdam, dus je kunt andere parfumeurs in Amsterdam opzoeken en zien hoe ze zichzelf op de markt brengen.

Wilt u sigaren verkopen? Zoek sigarenwinkels bij jou in de buurt op om erachter te komen hoe ze dat doen. De sleutel hier op deze blog is om ervoor te zorgen dat wat u van plan bent niet al door iemand anders wordt gedaan.

U wilt geen tijd of geld verspillen aan het proberen anders te zijn, terwijl die inspanning elders beter had kunnen worden besteed (zoals marketing of werving).

Marrie Stella Maris

Het proces van het maken van geuren

Het proces van het creëren van een geur begint met het vastleggen van iets unieks ‘Amsterdam’ – niet alleen de grachten en architectuur, maar ook de geest en het gevarieerde culturele erfgoed.

We werkten samen met creatief bureau Duvel om iets bijzonders vast te leggen in Marie Stella Maris.

Ze werkten samen met een van onze lokale fotografen, Inge Schoemaker, die authentieke beelden van Amsterdam vastlegde en haar vroeg de stad in te gaan om foto’s te maken van de lokale bevolking die van hun stad geniet.

Verschillende geuren

Op basis van deze shots creëerden we drie verschillende geuren die erop zijn geïnspireerd – die elk een persoon, plaats of tijd oproepen die je bekend voorkomt als je denkt aan een bezoek aan Amsterdam. Of misschien is het een gevoel of een emotie? Wat het ook is, dit zijn de dingen die we in huis willen halen.

Wat maakt Amsterdam zo bijzonder?

Kortom, grachten. En fietsen, tulpen en kaas. Oh, en windmolens. De geschiedenis van de stad is legendarisch en complex – het begon als een vissersdorp in 1275 en werd in 1471 een wereldwijd handelscentrum.

Bijnaam

Het is dus passend dat een andere bijnaam Venetië van het noorden is, verwijzend naar het uitgebreide kanaalsysteem (Nederland heeft meer kilometers kanalen dan enig ander land).

Maar ondanks zijn reputatie als een van Europa’s belangrijkste financiële centra en toeristische bestemmingen, is Amsterdam ook kenmerkend nuchter.

Hoe ruikt het in Amsterdam?

De geur van tulpen en hyacinten drijft op een lichte bries door een open raam. De zoete geur van versgebakken koekjes vermengt zich met rijpe sinaasappels die uitstromen op een zonovergoten stenen straat.

Er hangt een vleugje houtrook in de lucht, vermengd met seringen bij het vallen van de avond.

Het is niet zomaar een stad die een geur inspireert – Amsterdam is een stad die zo mooi is dat het twee geuren inspireerde.

Marie Stella Maris heeft aangekondigd dat het twee nieuwe geuren zal uitbrengen om twee verschillende aspecten van het leven in Amsterdam te benadrukken: een voor lente en zomer, en een andere voor herfst en winter.

Houtrook

Hoe heb je een olfactorische identiteit voor Amsterdammers gecreëerd?

We wilden een geur creëren die de essentie van de Amsterdammers zou vangen. Een half jaar lang hebben we onderzocht waarom een ​​Amsterdammer naar een Amsterdammer ruikt.

Vervolgens combineerden we onze bevindingen met traditionele plantaardige ingrediënten en ingrediënten die geassocieerd worden met Amsterdam om ons marie stella maris te geven.

Onze nieuwe geur is speciaal ontworpen voor iedereen die zich thuis voelt in de hoofdstad van Nederland, deze collecties worden ook aangeboden bij Esther van Maanen.

Waarom heb je gekozen voor een esthetische identiteit in plaats van een verpakking?

Toen ik voor het eerst met Marie Stella Maris begon, dacht ik aan geuren meer als cosmetica.

De verpakking speelt een rol, maar is niet erg dominant in hoe mensen parfum ervaren. Het was belangrijk voor mij dat we mensen konden laten zien dat we een Nederlands merk zijn – niet alleen omdat het belangrijk is om ons land te vertegenwoordigen, maar ook omdat het logisch is voor wat we doen.

In plaats van een iconisch gebouw in Amsterdam te kiezen of pittoreske landschappen te gebruiken (de typische clichés), koos ik voor een meer abstracte weergave.

We hebben minimale flacons ontworpen met slechts één logo en een klein kleurenpalet, waardoor we onszelf konden presenteren zoals verschillende merken zouden doen met elke geur, terwijl we herkenbaar bleven in al onze geuren.

Hoe lanceert u uw geur voor een betaalbare prijs?

Voor degenen die zoekt naar een nieuwe geur om te combineren met hun dagelijkse geur, raden we aan om een van onze geuren te combineren met een monster van je favoriet.

Het is een betaalbare manier om je dagelijkse parfum op te frissen terwijl je trouw blijft aan de kenmerkende stijl.

We hebben drie gloednieuwe geuren gelanceerd waar we erg enthousiast over zijn: Rabarber, Solar Flare en Lime Sugar.

Elk heeft noten die perfect passen bij Signature Scents of omgekeerd. Ons advies? Probeer het eens!

 

Waar te kopen

Je kunt Marie Stella Maris online kopen bij verschillende online retailers en in gespecialiseerde winkels zoals Esther van Maanen. Het merk is ook internationaal verkrijgbaar via postorder.

Voor meer info kunt u terecht de website van Esther van Maanen. Stuur een e-mail naar en zij sturen u alle benodigde informatie over aankoop, verzending en prijzen.

Verkooppunten

Of bezoek een van onze verkooppunten als u in Nederland, Frankrijk of Groot-Brittannië bent. Voor alle andere landen verzoeken wij u een e-mail te sturen met uw volledige adres, zodat wij u per omgaande een bestelformulier kunnen toesturen.

We verkopen ook onze producten ook aan retailers.

In Nederland

Sinds de oprichting in 1754 heeft Marie Stella Maris een bijzondere plaats ingenomen in de Nederlandse cultuur. Oorspronkelijk begonnen als rederij, is het ook altijd een kleine parfumfabriek geweest.

Decennialang produceerde het kleine partijen parfumoliën en geuren die werden gedistribueerd door lokale schoonheidssalons en warenhuizen in heel Nederland.

Mode en trends

De producten zouden elk seizoen veranderen om te passen bij de mode en trends in heel Europa.

Nu, na jaren van stilte, is Marie Stella Maris terug met verschillende nieuwe parfums die wereldwijd verkrijgbaar zijn – en perfect voor de moderne vrouw van vandaag… Als je naar Amsterdam wilt ruiken (of een andere stad in Nederland), koop nu een van deze geuren!

Beste korting

10% korting. De nieuwe collectie zal drie geuren bevatten, allemaal vernoemd naar beroemde bruggen in Amsterdam: Brouwersbrug, Rokin en Magere Brug.

Iconische Nederlandse cultuur

Geïnspireerd door Nederlands design en de iconische Nederlandse cultuur, is Marie Stella Maris een geur die een gevarieerde selectie van noten (van leer tot vetiver) samenbrengt in een unieke mix die bedoeld is als eerbetoon aan Nederland.

Bovendien zijn het producten die je met trots zult dragen, omdat ze dierproefvrij zijn en gemaakt met biologische materialen.

De beste winkels

Je kunt niet elke dag zeggen dat je een gloednieuwe geur hebt gelanceerd, zeker niet als het een Nederlands modelabel is.

Maar dat is precies wat Marie Stella Maris heeft gedaan met haar eerste parfum, Amsterdam.

Kleding en accessoires

De urban-chique stijl van hun kleding en accessoires leende zich altijd goed voor geuren, dus we zijn zeker blij om te zien dat ze overstappen op hun eigen set parfums.

We hadden de gelegenheid om met Timothy Louwes, directeur van Marie Stella Maris te praten over de eerste geur van zijn bedrijf; hier zijn enkele interessante feiten die we hebben geleerd.

Hand & Body

Met tonen van rozemarijn, munt en sandelhout roept Hand & Body een frisheid op die in de zomer net zo goed werkt als in de winter.

Het is geen uitdagende geur – er zijn geen overdreven bloemige tonen om je op te winden – maar het heeft ook genoeg kracht om je eraan te herinneren wanneer je een uur later langs je pols komt.

hand & body

Dagelijks gebruik

Kortom, Hand & Body is veelzijdig en draagbaar, met een karakter dat past bij dagelijks gebruik. (Ook goed om te weten: parfums van Marie Stella Maris zijn niet genderspecifiek.) Het beste deel? Het kost slechts ongeveer €20 en wordt exclusief online verkocht.