0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Veel gestelde vragen over e-choppers met antwoorden

E-choppers zijn erg nieuw en opkomend binnen Nederland. Er zijn veel voordelen van een e-chopper. Omdat ze zo nieuw zijn, zijn er veel mensen die nog wat vragen hebben over e-choppers. Hier vind je de meest gestelde vragen onder elkaar met de antwoorden. Zo ben jij helemaal op de hoogte over alles wat je moet weten over e-choppers. Lees dus even verder als je benieuwd bent. 

Mag er iemand achterop een e-chopper?

Wanneer je op een e-chopper rijdt, mag je iemand achterop hebben. Het is natuurlijk wel afhankelijk van het model e-chopper of dit kan. Veel e-choppers zijn namelijk eenzits modellen en hier kun je dus niet met twee mensen op zitten. Modellen zoals de  E-Thor 3.0 en E-Thor 6.0 en E-Gen 4.0 zijn bijvoorbeeld wel tweezits modellen. Voordat je een scooter aanschaft, kan je dus even nagaan of je wel of niet met z’n tweeën op een e-chopper kan rijden. 

Hoeveel kilometer kan je rijden met een volle accu? 

Wanneer de accu van de e-chopper vol is, kan je het tot 60 km afstand mee rijden. Deze afstand is gebaseerd op situaties waarbij steeds de toegestane snelheid is gereden op basis van een persoon met een gemiddeld gewicht. Op de weg zijn weersomstandigheden zoals tegenwind, de ondergrond van het wegdek en zaken zoals regelmatig stoppen en optrekken ook van invloed op de maximale afstand die je kunt afleggen. Houd tijdens het rijden jouw accu dus in de gaten en laad deze op tijd op. Zo kom je nooit stil te staan met een lege accu. 

Heb je een rijbewijs en helm nodig? 

Bij het rijden op een e-chopper moet je wel in bezit zijn van een autorijbewijs, motorrijbewijs of scooterrijbewijs. Je moet ook minimaal 16 jaar oud zijn om een e-chopper te mogen besturen. Deze regels gelden voor zowel gele als blauwe kentekenplaten. Op dit moment hoef je nog geen helm te dragen op een e-chopper met een blauwe kentekenplaat. Vanaf 1 juli 2022 is dit wel verplicht!

Related posts

Beste autoverzekering online vergelijken

Autobedrijf Bennekom gezocht

Je verzekering voor je auto bij Ditzo afsluiten