0rk.nl
Image default
Zakelijk

Bedrijfsopleiding

Bedrijfsopleiding – blended learning-programma’s (het hoeft niet zo technisch of duur te zijn)

Klassikale instructie: het is de hoeksteen van alle bedrijfsopleidingen en -ontwikkeling – het is zeer effectief en bevorderlijk voor bijna elk onderwerp. Door leerlingen, of ‘menselijk kapitaal’ (het nieuwste buzz-woord voor mensen) in contact te laten staan ​​met de docent, kunnen studenten vragen stellen en onmiddellijke antwoorden krijgen van de docent. Evenzo kan de instructeur groepsactiviteiten of discussies faciliteren om creatieve sappen te laten stromen. Leerders hebben het voordeel dat ze zich in een omgeving bevinden die peer-to-peer-counseling mogelijk maakt, waardoor mensen de kans krijgen om op elkaars ervaring te putten. Al met al is klassikale instructie duidelijk een effectieve manier om uw management, personeel, investeerders en zelfs uw klanten te trainen en op te leiden.

Er zijn echter nadelen. Klassikale training is doorgaans duur, waardoor uw bedrijfskosten aanzienlijk worden beïnvloed. Nog moeilijker is het proberen de kosten van de klassentraining te kwantificeren in relatie tot de behaalde voordelen. In feite is het zo moeilijk om te volgen, dat veel bedrijven zelfs niet proberen de kosten te controleren of de kosten te beheersen. Het is belangrijk om te onthouden dat er veel meer aan persoonlijke training is gekoppeld dan alleen het salaris van uw trainingspersoneel. Er zijn kosten verbonden aan het aanschaffen / produceren van trainingsmateriaal, kosten voor het ontwikkelen en onderhouden van een trainingsfaciliteit, evenals reis- en hotelkosten van werknemers die uit de stad komen voor training. Maar misschien is de grootste en moeilijkst te meten kosten die van productiviteitsvermindering terwijl uw werknemers in de klas zitten.

Internet of online training: internettraining wint aan kracht. Het loopt een goede tweede achter klassikale training. Naarmate de bedrijfswereld blijft evolueren en meer technologie en snelle zakelijke applicaties integreert, wordt de waarde van de online trainingsoplossing steeds duidelijker. Online producten kunnen training bieden zonder de traditionele bijbehorende kosten van lesgeven. Het kan medewerkers toestaan ​​om in hun eigen tijd een training te volgen en u verliest minder productiviteit. Online training is een effectievere distributiemethode voor bepaalde soorten training en het opent een wereldwijde marktplaats en een uitlaatklep voor trainingsmateriaal dat uw bedrijf al heeft geproduceerd. Online training is zeker de toekomst en zal steeds interactiever worden en meer zelfstudiemogelijkheden voor het leren mogelijk maken. Het is een geweldige optie, waardoor u voor minder mensen een groter publiek kunt bereiken!

Handleidingen en referentiehandleidingen: Dit is een goede oude zelfstudie, een beproefde methode die waarschijnlijk voor altijd zal bestaan. We zullen nooit de noodzaak verliezen om alle verschillende processen en methoden die in onze bedrijven worden gebruikt te documenteren en we zullen altijd een clearinghouse voor deze materialen nodig hebben. Voorbeelden van dit trainingsgenre variëren van “New Hire” -pamfletten tot “Employee Handbooks” en handleidingen voor handleidingen. Deze handleidingen vormen een belangrijk onderdeel van de initiële en permanente training en moeten worden onderhouden in een gemakkelijk toegankelijke, goed georganiseerde vorm zoals een fysieke bibliotheek of een online catalogus / database.

Referenties: