0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Advies voor het aanschaffen van een blokhut of tuinhuis

Een blokhut of tuinhuis is onmisbaar voor praktisch elke tuin. Veel mensen kiezen er dan ook voor een blokhut of tuinhuis in hun tuin te plaatsen. De mogelijkheden van een tuinhuis zijn eindeloos. Zo kun je er voor kiezen om er een werkplaats van te maken, een opbergplaats voor fietsen, een ruimte om wat te darten enzovoorts enzovoorts. Omdat tuinhuizen zo populair zijn kun je kiezen uit een enorm scala aan verschillende tuinhuizen en blokhutten. Zo is er voor ieder wat wils. Maar waar moet je precies op letten bij het aanschaffen van een blokhut of tuinhuis?

De verschillen tussen een blokhut en een tuinhuis

Allereerst moet je weten wat voor soort constructie je in je tuin wilt plaatsen. Hierbij heb je twee brede opties. Je kunt gaan voor een blokhut of een tuinhuis. Tussen de twee is er één groot verschil: dé constructie. Een blokhut is opgebouwd uit robuuste houten balken die in elkaar geschoven kunnen worden. De balken vallen als het ware in elkaar. Dit geeft een robuuste uitstraling en de constructie maakt deze uitstraling waar, aangezien het een erg stevige constructie is. Een tuinhuis bestaat voornamelijk uit planken en kaders. Een tuinhuis is vaak opgebouwd door skeletbouw en de hoeken steken niet uit. Dit is iets minder sterk en robuust dan een blokhut, maar is tegelijkertijd wat eleganter en geschikter voor een kleinere tuin. De keuze tussen de twee heeft dus vooral te maken met smaak.

Waar moet nog meer op gelet worden bij het aanschaffen van een blokhut of tuinhuis?

Bij het aanschaffen van een blokhut of tuinhuis komt er veel kijken. Er zijn veel keuzes die je moet maken. Daarnaast moet je goed letten op een aantal zaken. Hieronder een aantal tips en tricks voor het aanschaffen van je nieuwe blokhut of tuinhuis.

  • Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de juiste afmetingen die geschikt zijn voor jouw tuin. Als je een kleine tuin hebt is het niet mooi om een grote blokhut of tuinhuis te plaatsen. Dit ziet er misplaatst uit. Ook een te klein tuinhuis of blokhut in een enorme tuin ziet er misplaatst uit. Ga dus goed bij jezelf na wat de geschikte grootte is voor jouw tuin. Ook is het handig goed te weten wat je wilt doen met het tuinhuis. Dit is ook van invloed op de grootte.
  • Naast omvang is ook de prijs/kwaliteit van een blokhut of tuinhuis van belang. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar ook geen slechte kwaliteit in je tuin plaatsen. Douglas buitenverblijven zijn de uitkomst. Douglas buitenverblijven hebben namelijk een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Je kiest voor A-kwaliteit tegen een lage prijs.
  • Het dak de ramen en de deuren zijn ook onderdelen van het tuinhuis waarin keuzes gemaakt moeten worden. Wil je bijvoorbeeld een plat dak, een punt dak, een piramide dak, een uitzetraam, een klapraam, een draaideur, een 2-delige deur etc. Daarnaast zijn er ook nog keuzes te maken met betrekking tot het materiaal. Deze keuzes zijn vooral een kwestie van smaak.

 

https://tuinartikelenoutlet.nl/content/9-tips-en-informatie