0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Keuze uit de juiste blokhut voor in je achtertuin

Een blokhut in je achtertuin

Een blokhut is een zeer gezellige sfeervolle aanwinst voor in de tuin. Een klein minihuisje, een schuur of een gezellige zithoek. Je kunt er alles van maken. Blokhutten zijn in verschillende soorten en maten te krijgen. Elk soort heeft zijn eigen type materiaal en soort hout. Een blokhut geeft de sfeer van Scandinavië in de achtertuin. Je kunt ook kiezen om er een sauna van te maken bijvoorbeeld door er een kachel in te zetten. Douglas buitenverblijven heeft tuinhuisjes van hoge kwaliteit op maat. Bij iedere tuin past wel een goed tuinhuisje. Van heel groot en uitgebreid met veranda of alleen een simpel schuurtjes. Zo zijn er zowel blokhutten met zadeldak als met open dak. Alles is mogelijk.

Keuze van een blokhut

Douglas buitenverblijven kunt u passend adviseren over welke blok hut het beste bij u past. Een blokhut heeft een andere bouwconstructie dan een tuinhuisje en bestaat uit een opeenstapeling van houten balken of boomstammen met inkepingen. Een blokhut is eenvoudig in elkaar te zetten. Tuinhuizen hebben een constructie die meer is opgebouwd uit planken en kaders. Grote voordeel van blokhutten is dat ze beter tegen extreme weersomstandigheden kunnen dan een tuinhuis. Daarom heeft de blokhut een langere levensduur. Voordeel van een blokhut is dat ze dus een sterk en robuust voorkomen hebben. Daarnaast staan ze prachtig in de tuin beschut tussen bomen, bloemen en planten. Om het af te maken kan er nog een hottub worden geplaatst onder de blokhut voor extra sfeer. Om een blokhut te kiezen kijk je eerst welke afmetingen je nodig hebt. Je meet dus de plaats grondig op waar de blokhut komt te staan. Indien je grote artikelen wilt opbergen en echt ruimte nodig hebt kun je het beste een niet al te kleine blokhut kiezen. Indien hij voor de sier is kun je eerder voor een kleine gaan of voor een theehuisje bijvoorbeeld waar je gasten ontvangt. Er zijn dus verschillende doeleinde om de hut voor te gebruiken. Grote blokhutten zijn minder sfeervol dan kleine.

Materialen en ontwerp

Er zijn veel verschillende houtsoorten afhankelijk van het type boom die voor de hut is gebruikt. Het is jouw eigen voorkeur die bepaald welk soort ontwerp aanspreekt en welke bij de tuin past. Naast een zadeldak kun je kiezen voor een rond dak, een piramide, een plat dak of een asymmetrisch dak met een schuine kant. Je kunt het zo creatief maken als je wilt. Daarnaast kun je kiezen of je de blok hut inclusief isolatie wilt. Hierbij worden de binnenmuren geïsoleerd. Handig als hij als dierenverblijf of opslag wordt gebruikt wat niet tegen extreme kou kan. Ook kun je kiezen uit verschillende dakbedekking soorten als echte dakpannen, dakleer of shingles. Daarnaast zijn er verschillende raam en deur opties. Van ramen die geopend kunnen worden tot vaste dichte ramen. Ook de stijl van de deur kan worden gekozen en naast een deur kunnen er meerdere deuren in worden geplaatst. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun kiezen voor een deur die naar binnen of naar buiten draait. Je kunt de hut uitbreiden met veranda, netjes aangelegd terras of carport overkapping. Kortom, je kunt alle kanten uit. Meer informatie vind je op de website

 

https://tuinartikelenoutlet.nl/21-tuinhuizen-en-blokhutten