0rk.nl
Image default
Zakelijk

Hoe schrijf je bepaalde Nederlandse woorden

Kom je het vaak tegen dat je even niet meer weet hoe je bepaalde Nederlandse woorden moet schrijven. Is het nu met een -d- of een -t-. Of met een korte of een lange -ij-. Vaak zie je ook in kranten of op de televisie dat bepaalde woorden helemaal fout worden geschreven. Natuurlijk is een fout maken met het schrijven niet erg, maar het staat niet netjes. Helemaal in belangrijke dossiers is het maken van schrijffouten een ding wat echt niet kan. Met de hulp van de Van Dale kunnen dit soort fouten voorkomen worden. Hierin staat precies hoe een bepaald woord geschreven moet worden.  

Makkelijk de betekenis en schrijfwijze opzoeken 

Online, via de Van Dale, is het mogelijk om Nederlandse woorden te vinden. Door in de balk die in het scherm verschijnt een woord te zetten wordt meteen de schrijfwijze, maar ook de betekenis vermeld. Neem nu bijvoorbeeld het woord bushalte. Zodra je dat in het scherm intikt komt er meteen de schrijfwijze in het beeld, maar ook de schrijfwijze in het meervoud. Tevens geeft de Van Dale een betekenis van het woord aan. Erg makkelijk en overzichtelijk. Hiermee voorkom je fouten en zijn bepaalde teksten wat makkelijker te begrijpen.  

Niet alleen het opzoeken van de betekenis of schrijfwijze van een bepaald woord ben je hier aan het juiste adres. Ook voor taaltrainingen kan je hier terecht. Veel bedrijven hebben hier inmiddels al gebruik van gemaakt. De techniek om bijvoorbeeld een belangrijke brief of een ander zakelijk document te leren schrijven, kan hier geleerd worden.   

https://www.vandale.nl/opzoeken