0rk.nl
Image default
Electronica en Computers

7 vragen die je kan stellen voor het kopen van thuis beveiligingscamera systeem

Thuisbeveiligingscamera’s zijn een interessante optie geworden om aan een thuisbeveiligingssysteem toe te voegen. Bedrijven maken al jaren gebruik van bewakingscamera’s om het pand te bewaken. Naarmate de technologie is geëvolueerd en de prijzen zijn gedaald, zijn ze rijker aan functies en betaalbaar geworden. Maar, voordat u uit te gaan en de aanschaf van een set thuis beveiligingscamera’s zijn er een paar vragen die je nodig hebt om jezelf te vragen.

Wilt u horen als wat je ziet?

Er zijn beveiligingscamera’s op de markt die een ingebouwde microfoon hebben. Deze camera’s zijn echt goed als ‘nanny cams’ als je krijgt te horen en zien wat er gaande is.

Wilt u de beelden van de camera opslaan?

Het hangt er echt van af wat u probeert te bereiken met de beveiligingscamera. Als u wilt weten wie er aan de voordeur staat, moet u dan echt de videobeelden bewaren? Nee, niet echt. Als je weet dat iemand je hot tub heeft gebruikt terwijl je aan het werk was, dan moet je de beelden hebben opgeslagen zodat je kan identificeren wie het is.

Voor het opslaan van de videobeelden zijn er twee opties: tape of harde schijf. Videotape-opnamesystemen zijn goedkoop en behoorlijk betrouwbaar. Het opslaan van digitale video op een harde schijf maakt het gemakkelijker om de video te bewerken en te doorzoeken, maar video kan veel schijfruimte in beslag nemen.

Draadloos?

U hebt nu de keuze om een bedrade of draadloze camera te installeren. De camera zal nog steeds in een stopcontact moeten worden gestoken voor elektriciteit; u hoeft echter geen videokabel te trekken om de camera te laten werken. Draadloze camera’s zijn gemakkelijker te koppelen aan een computer systeem voor thuisbeveiliging waarmee u de video kunt bewaken en opnemen.

Is de locatie licht genoeg voor de camera?

Er moet genoeg licht zijn voor de camera om een duidelijk beeld op te nemen. Als het te donker is of de zon in de lens van de camera schijnt, krijgt u geen goed beeld. Elke camera heeft een lux-waarde. Hoe lager de lux-waarde, hoe beter de camera kan functioneren in situaties met weinig licht.

Is er een manier om de camera’s van elektriciteit te voorzien?

Sommige camera’s hebben een stekker in het stopcontact en gebruiken elektriciteit, terwijl andere op een batterij werken. In de regel is er geen overvloed aan stopcontacten op de daklijn buiten.

Wilt u op afstand bekijken wat uw beveiligingscamera’s opnemen?

Wanneer de beveiligingscamera’s een aangesloten op een home security computer en die computer is aangesloten op het internet, wordt het mogelijk dat u met behulp van een webbrowser verbinding maken met uw computer thuis en bekijk de videobeelden worden opgenomen door uw beveiligingscamera’s. Er moet wat software worden geïnstalleerd en er moeten configuraties op uw computer worden gemaakt om dit te ondersteunen.

Hoeveel camera’s denkt u nodig te hebben?

U zult moeten controleren met uw monitoring systeem voor uw huis beveiligingssysteem. Sommige systemen zijn slechts geschikt voor twee of drie camera’s. U zult uw systeem moeten afstemmen op het aantal beveiligingscamera’s dat u zult installeren. Het is misschien geen slecht idee om vooruit te plannen en een systeem dat geschikt is voor meer camera’s dat wat u van plan bent te installeren, ruimte voor toekomstige uitbreiding te kopen.

Daar heb je het. De top 7 vragen die u moet jezelf afvragen voor de aankoop en installatie van een huis bewakingscamera.

Related posts

Verkoeling vind je bij airco Druten

Welke soorten gamestoelen zijn er beschikbaar?

De laatste ontwikkelingen van de 3d pen