5 tips voor langer plezier van je nieuwe kleding

Ben jij onlangs goed geslaagd tijdens het shoppen van nieuwe dameskleding? Dat is altijd een heerlijk gevoel. Wanneer je garderobe weer is aangevuld met mooie nieuwe items wil je natuurlijk wel dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Daarom vind je hier 5 wastips. Lees snel verder!

 

1. Lees het wasvoorschrift

We beginnen met het tip die erg logisch klinkt en dat is het natuurlijk ook. Het labeltje zit niet voor niets in de kleding. Het makkelijkste is dus om de labels in elk kledingstuk te laten zitten zodat je het label altijd kan raadplegen als je het even niet meer weet. Vind je het fijner om de labels eruit te knippen? Gooi het label dan niet weg, maar plak ze op een papiertje dat je bij de wasmachine legt.

 

2. Sorteer op kleur én materiaal

Sorteer je kleding op kleur, maar ook op materiaal. Het is bijvoorbeeld funest om je zomerjurkje samen met je favoriete spijkerbroek te wassen, want deze werkt als schuurpapier. Gebruik een vloeibaar wasmiddel dat op de kleur en het materiaal is afgestemd (en vooral niet te veel). Deel je was dus in van licht naar donker en was bijvoorbeeld je spijkergoed en sportkleding apart. Voor denim geldt sowieso: Hoe minder wassen, hoe beter omdat de wassing eruit gewassen kan worden.

 

3. Was kleding binnenstebuiten

Wellicht heb je de tip over het binnenstebuiten wassen wel eens in het label zien staan. Heb jij geen idee waarom? Door kleding binnenstebuiten te wassen slijt de kleding minder aan de buitenkant. Ook (geborduurde) applicaties blijven hierdoor langer mooi. En voor de grondigheid van de wasbeurt maakt het geen verschil. Ideaal toch?

 

4. Sla de droger over

Helaas, wij begrijpen dat het gebruiken van een droge heerlijk makkelijk is. Geen gedoe met ophangen en je was is ook nog eens sneller droog. Het grootste nadeel is alleen: je kleding blijft door de droger ook een stuk minder lang mooi. Afgezien van het risico dat je kleding een paar maten kleiner wordt gaat het ook nog eens veel eerder pluizen. Je kleding slijt simpelweg een stuk sneller als je deze regelmatig droogt in de droger. Het is dus beter om deze even over te slaan. Gelukkig is de droger voor textiel als je handdoeken en beddengoed helemaal prima. Ook je sokken kunnen de hitte en rotatie ook wel aan. Dat scheelt alweer.

 

5. Voorkom te heet strijken

De laatste wastip is eigenlijk meer een strijktip. Met name te heet strijken is funest voor je kleding. Voorkom dus dat je de schone kleding te heet strijkt. Onze tip is om de kleding na het wassen direct hangend of leggen droogt. Hierdoor krijg je een stuk minder kreukels en hoef je minder en misschien zelfs helemaal niet meer te strijken! 

 

https://www.nummerzestien.eu/