0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Zo verkoop je een getunede auto [2022] – 0rk.nl

Voor echte autoliefhebbers is een getunede auto vaak een must. Het is dan ook niet voor niets dat liefhebbers hun nieuwe auto snel onder handen laten nemen om er hun droomwagen van te maken. Het feit is alleen dat getunede auto’s niet de norm zijn in de autohandel, waardoor het lastiger kan zijn om van je oude getunede auto af te komen, dan wanneer je een ‘normale’ auto bij een dealer wilt slijten. Toch zijn er zat mogelijkheden om je oude auto tegen een redelijke prijs te verkopen. Lees verder en we vertellen het je.

Verkoop je auto via een autoveiling

Dit is een trend die steeds groter wordt en grote partijen spelen hier dan ook slim op in. Denk aan de autoverkoopservice van de ANWB. Ook zijn er bedrijven die hun gehele bedrijf hebben opgebouwd rondom de inkoop van oude auto’s, om ze vervolgens te verkopen. Een voorbeeld hiervan is ‘Wij Kopen Auto’s’. Via online formulieren kun je eenvoudig bij meerdere partijen een prijsopgave aanvragen, zonder dat je de deur uit hoeft. Hoe gemakkelijk is dat!

Zet social media in

Social media is niet alleen een leuke manier om je netwerk te onderhouden, het is ook de plek om van je oude auto af te komen. Plaatst een bericht waarin je alle details van je auto zet en vraag aan je vrienden of ze jouw bericht willen delen. En als dat niet werkt? Dan zijn er nog talloze Facebookpagina’s voor autoliefhebbers waar je jouw oude vertrouwde bak kunt aanbieden.

Benader tuning specialisten

Tuning specialisten hebben een groot netwerk van liefhebbers van getunede auto’s. Dat is dus de ideale plek om je getunede auto te slijten. Stel dat ze geen interesse hebben in je auto, dan kun je altijd nog proberen om alleen de getunede onderdelen te verkopen. Voor wat betreft de auto’s waar chiptuning op is uitgevoerd: dit kun je ongedaan laten maken.

Zorg wel dat je dit door een chiptuner laat doen die met professionele chip tuning tools werkt. Op die manier ben je zo goed als zeker dat het chiptunen op een veilige en betrouwbare manier wordt uitgevoerd. Overigens hoef je het jezelf niet lastig te maken om de chiptuning files te wissen. Online zijn er diverse chiptuners waar je jouw files kunt aanleveren en het werk vaak nog dezelfde dag wordt uitgevoerd.

Gebruik fora

Fora zijn er op enorm veel gebieden, zo ook over getunede auto’s. Net zoals je social media kunt inzetten om je auto onder de aandacht te brengen, kun je dat ook met fora doen. Bijkomend voordeel: bij een forum kun je je gratis aanmelden, dus kost het je naast wat tijd niets om je auto te verkopen.

Nog een laatste tip

Deze tip is eigenlijk niet specifiek voor het verkopen van getunede auto’s, maar toch heel waardevol: zorg dat je auto er netjes uitziet als een potentiële hem gaat bekijken. Het komt nog veel te vaak voor dat een auto niet door de wasstraat wordt gehaald en gestofzuigd wordt, voordat hij aan een potentiële koper wordt gepresenteerd.

Hartstikke zonde, want een schone auto oogt aantrekkelijker dan een vieze en daarmee vergroot je de kans op een goede prijs. En zeg nu zelf: ook al gaat het om je oude auto, je hebt er veel geld in geïnvesteerd om hem te tunen, dan zou het toch mooi zijn als je hem voor een goede prijs kunt verkopen?