0rk.nl
Image default
Gezondheid

Wat is een slaapstoornis?

De meeste mensen lijden aan een slaapstoornis, deze stoornis ontstaat als je een lange termijn te maken hebt met slaapproblemen. Dit wordt vaak herkend als je niet aan één stuk door kan slapen of als je gewoonweg niet in slaap kan vallen.

Hoe herken je een slaapstoornis?

De symptomen van een slaapstoornis zijn heel duidelijk en snel te herkennen. Je kan een slaapstoornis krijgen als je te weinig slaapt, te vaak in de nacht wakker wordt of juist te lang wakker bent.

Als je overdag moe bent en heel erg slaperig bent dan is dit ook een teken van een slaapstoornis. De meeste mensen die lijden aan een slaapstoornis vallen op een ongewoon tijdstip in slaap, hebben last van nachtmerries, slaapwandelen, angstaanvallen, enzovoort.

Wat te doen?

Je kan eerst nagaan wat het probleem is waardoor je in de nacht niet kan slapen of juist waardoor je nachtrust verstoord wordt. Je kan je op je nachtrust ook goed voorbereiden dit kan door middel van overdag of vroeg in de avond te bewegen of sporten. Hierdoor geraakt niet alleen je geest moe maar ook je lichaam, waardoor dit je slaap kan stimuleren.

Het is afgeraden om 2 tot 3 uur voordat je gaat slapen vast voedsel consumeert, in de avond koffie of middelen met cafeïne, sterke thee, etc. gebruiken is ook erg afgeraden omdat dit je slaap kan beïnvloeden.

Wat je kan doen om beter te slapen is om een uur op voorhand te ontspannen bijvoorbeeld een korte wandeling maken, een warm bad nemen, ontspanningsoefeningen zoals yoga doen, etc. het is belangrijk dat je dan ook te veel inspanning vermijdt.

Deken

Om beter in slaap te vallen is er ook een verzwaringsdeken ontworpen, een verzwaringsdeken geeft je een ontspannend effect waardoor je in de nacht beter zal slapen. Deze verzwaringsdeken geeft een soort van veiligheidsgevoel. Deze verzwaringsdeken is ideaal om te gebruiken als je lijdt aan stress-, angst-, en slaapstoornissen maar ook als je een ontwikkelingsstoornis zoals bijvoorbeeld ADHD hebt.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/

Related posts

Waar CBD olie allemaal goed voor is

PCR test Hardenberg: De afspraak maken

Chatten met een waarzegger