0rk.nl
Image default
Internet

Wat is een RM bestand

Het RM bestandstype wordt voornamelijk geassocieerd met RealMedia van RealNetworks, Inc. RealMedia is een multimedia container formaat gemaakt door RealNetworks. De extensie is .RM. Het wordt meestal gebruikt in combinatie met RealVideo en RealAudio en is populair voor het streamen van inhoud via het internet. Begin 2008 begonnen geïnfecteerde bestanden met de RM-extensie zich te verspreiden op Symbian OS-toestellen (bv. Nokia 6600, 6630, 6680 en andere telefoons). Aangezien het Symbian OS bestandsformaten herkent en niet afhankelijk is van de extensie leken deze hernoemde SIS-installatiebestanden op gegevensbestanden. Als een mobiel apparaat vraagt om een installatie wanneer het een RM of ander gegevensbestand probeert te openen, pas dan op, het is waarschijnlijk malware die het apparaat probeert te infecteren.

Het RM Video bestandsformaat

Er zijn verschillende RealMedia bestanden die bestaan uit gecomprimeerde video en audio data. Om dergelijke bestanden in de RealMedia Player uit te voeren wordt het RM bestandsformaat gebruikt. De RealMedia Player was een populaire software in tijden dat een modem-gebaseerde verbinding meer verspreid was dan breedband verbindingen. De genoemde laag zorgde voor een hogere compressie, waardoor het streamen van video- en audiobestanden nog gemakkelijker werd. De kwaliteit van de uiteindelijke uitvoer van de bestanden was echter over het algemeen slecht. Real Player maakt gebruik van het RM-bestandsformaat om audio- en videobestanden te openen in elk besturingssysteem, zoals Linux, Mac en Windows.

Technische details van RM bestanden

Verschillende websites op het internet vereisen de installatie van de Real Player Plug-in voor het afspelen van RM-bestanden. Het vergemakkelijkt het openen van verschillende inhoud op de pagina’s op de juiste manier. Het merendeel van dergelijke websites zijn webradio’s die uitzendingen in real time uitzenden met RM-bestanden. Deze bestanden worden gebruikt om audiobestanden te streamen, zodat de gebruiker het bestand kan afspelen op hetzelfde moment dat het wordt gedownload. Real Networks Inc. heeft de RM bestandsextensie ontwikkeld voor Real Media Player.

Hoe kun je RM bestanden openen?

Je hebt geschikte software zoals RealMedia van RealNetworks, Inc. nodig om een RM bestand te openen. Zonder de juiste software krijg je een Windows bericht “Hoe wilt u dit bestand openen?” (Windows 10) of “Windows kan dit bestand niet openen” (Windows 7) of een soortgelijke Mac/iPhone/Android melding. Als u uw RM bestand niet correct kunt openen, probeer dan met de rechtermuisknop te klikken of lang op het bestand te drukken. Klik dan op “Openen met” en kies een toepassing.

Hoe problemen met RM bestanden op te lossen

Koppel de RM bestandsextensie aan de juiste toepassing. Op , klik met de rechtermuisknop op een RM bestand en klik vervolgens op “Openen met” > “Kies een andere toepassing”. Selecteer nu een ander programma en vink het vakje “Gebruik altijd deze app om *.rm bestanden te openen” aan.

Update je software die eigenlijk streaming media moet openen. Want alleen de huidige versie ondersteunt het nieuwste RM bestandsformaat. Zoek daarom bijv. op de website van de fabrikant RealNetworks, Inc. naar een beschikbare RealMedia update.

Om er zeker van te zijn dat je RM bestand niet corrupt of met een virus geïnfecteerd is, haal je het bestand weer op en scan je het met Google’s virustotal.com.

Related posts

De Nederlandse bandbreedte

Wat is nou de beste internetverbinding om te kiezen, je leest er hier alles over!

Ook voor scholen is SEO erg effectief!