Wat is een kerntrekbeveiliging

Als we kijken naar de meest populaire vorm van inbraak is dit kerntrekken. Om deze reden is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden van een kerntrekbeveiliging. Zoals reeds beschreven is deze type van inbraak enorm populair. Hierbij wordt de cilinder verwijderd van het slot door middel van kerntrekken. Hierdoor hebben dieven in mum van tijd vrije toegang tot jouw eigendommen. Bij deze vorm van inbraak schroeft de inbreker een schroef uit de cilinder waardoor het cilinder en slot in een keer worden verwijdert. Op deze manier is het makkelijk om eenvoudig toegang tot het slot te krijgen. Deze vorm van diefstal wordt tevens vrij makkelijk en geruisloos toepast. Binnen 20 seconde heeft de dief al toegang tot je huis en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Waarom is deze vorm van diefstal zo populair?

Waarschijnlijk vraag je jezelf af waarom deze vorm van diefstal populair is. Veel onervaren inbrekers kennen de methode en passen deze in werkelijkheid ook toe. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat ruim 60% van de dieven deze vorm van kraken gebruiken voor diefstal. Daarnaast wordt er bij kerntrekken ook standaard gereedschap gebruikt. Hierbij kun je denken aan een schroef en klauwhamer. Met deze twee gereedschappen is het mogelijk om binnen enkele seconde al toegang tot het huis te krijgen. Tot slot is deze vorm van inbreken populair omdat het grotendeel van de woning niet bestand is tegen kerntrekken waardoor de dieven eenvoudig toegang kunnen krijgen tot de woning.

Het plaatsen van een anti kerntrek cilinder

Heb jij nog voorzorgsmaatregelen genomen als het gaat om een slot? Dan is het aan te raden om direct spoedservice aan te vragen. De basis van de deur is namelijk een cilinder. Hierdoor is het aan te raden om te kiezen voor een anti kerntrek cilinder. Als je dit hebt is de basis goed gelegd. Het vervangen van een cilinder is een eenvoudige klus die je zelf kunt doen. Echter, is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Als je namelijk een specialist inschakelt weet je zeker dat alles professioneel wordt gedaan. Daarnaast kijkt de specialist naar nog meer mogelijkheden voor het beschermen van je woning. Natuurlijk kost het geld, maar het is wel aan te raden om je goederen en eigendommen goed te beschermen. Als je dit namelijk niet doet zul je merken dat je hier later spijt van zult hebben als jouw eigendommen weggehaald worden door een dief.

Bekijk YouTube voor de techniek

Ben jij benieuwd hoe deze techniek werkt? Dan is het aan te raden om op YouTube te kijken naar de methode die wordt toegepast. Hierdoor krijg je een goed beeld hoe de dieven te werken gaan zodat je op basis van deze informatie weer voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Je wilt er immers zeker van zijn dat je jouw eigendommen goed beschermt. Op YouTube zie je veel informatieve video’s die tevens ook tips geven voor het veilig opbergen van je spullen.