0rk.nl
Image default
Haartransplantatie

Wat is een haartransplantatie?

Haartransplantatie is geen nieuwe uitvinding. Haartransplantaties worden al jaren uitgevoerd en de resultaten worden, dankzij nieuwe ontwikkelingen, steeds mooier. Kon je enkele decennia geleden nog duidelijk zien dat iemand een haartransplantatie had ondergaan, tegenwoordig zie je er eigenlijk niets meer van.

Maar wat is een haartransplantatie eigenlijk precies?

Tegenwoordig zijn er twee soorten haartransplantatie, de FUT en de FUE transplantatie. Bij een haartransplantatie met de FUT-techniek worden reepjes hoofdhuid met haar en al uit het donorgebied (een plek waar veel haar zit) verwijderd. Vervolgens worden de bruikbare haren uit de huid. Daaruit worden “grafts” geprepareerd, dit zijn een soort haarzakjes die vervolgens in het kale gebied worden getransplanteert.

Deze techniek is relatief eenvoudig, en kan in relatief korte tijd worden uitgevoerd. Daardoor is het een relatief goedkope manier om haar te transplanteren. Daar staan echter wel enkele nadelen tegenover. Zo blijven bij haartransplantaties via de FUT-behandeling altijd kleine littekens achter.

De FUT-techniek verliest steeds meer terrein aan de andere manier om haar te transplanteren, de FUE-techniek.

Bij een haartransplantatie volgens de FUE-methode wordt vooral gewerkt met haren uit het achterhoofd en de zijkant van het hoofd, delen van het hoofd waar veelal minder haaruitval plaatsvindt. In plaats van reepjes (zoals bij FUT) worden bij deze methode hele kleine stukjes huid verwijderd. De stukjes zijn zo klein, dat ze hooguit 4 haren bevatten. Hierdoor heb je geen zichtbare littekens.

Na verwijdering worden de haren bewaard in een speciaal serum dat de haren gezond houdt. Omdat elk huidstukje slechts een paar haren bevat, heb je op deze manier een groot aantal kant en klare grafts. Er hoeven dus geen kunstmatige handelingen te worden uitgevoerd. De haren worden in hun geheel getransplanteerd in het doelgebied. Het lijkt eigenlijk een beetje op het verpotten van een plant. Net als de plant wordt de haar met wortel en al in een nieuwe “bodem” gezet, waar hij weer naar hartenlust kan groeien.

Het resultaat? Een natuurlijk ogende haarbos, met je eigen gezonde haren ,zonder littekens. Om die reden maakt The Private Hair Clinic alleen gebruik van de FUE techniek.

https://theprivatehairclinic.nl/