0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Wanneer is een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen een goede keuze?

Denk je over een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen? Kijk dan eerst goed rond wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je een keuze maken uit verschillende leasecontracten maar zijn er ook verschillende modellen en merken wagens te vinden die je leasen kunt.

Kijk naar wat voor bedrijfsauto leasen of bedrijfswagen leasen geschikt is

Een goede leaseauto is voor jou geschikt als jij ermee kunt doen wat je wilt. Dat wil zeggen, als je de wagen nodig hebt om je werkmateriaal mee te kunnen nemen dan kies je een wagen met voldoende laadruimte maar ook waar de spullen veilig in opgeborgen liggen zodat ze niet beschadigen onder het rijden. Heb je de leasewagen bijvoorbeeld nodig om goederen naar je klanten te brengen dan is het belangrijk dat je er voldoende in kunt laden maar ook dat ze niet kapot gaan en in goede staat bij de klant aankomen. Afhankelijk van waar je de leasewagen voor wilt gebruiken kies je daar een geschikt model bij.

Keuze voor nieuw of gebruikt

Een leasewagen kan een nieuwe auto zijn maar om kosten te besparen kun je ook voor een gebruikte wagen kiezen. Dit heeft als grootste voordeel dat de eerste (hoge) afschrijving op de bedrijfswagen al gedaan is en je daar niet meer voor opdraait als leasenemer. Daarnaast is een gebruikte wagen vaak nog net zo goed als een nieuwe omdat de meeste leasewagens niet erg oud zijn. Je wordt zelf eigenaar van de auto als je kiest voor financial lease en kunt zelf bepalen waar je deze laat onderhouden en verzekeren.

Financiële voordelen van leasen

Financieel gezien kan een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen  het leasen voordelen geven: zo heb je er recht mee op investeringsaftrek maar kom je tevens in aanmerking voor renteaftrek, aftrek van BTW en afschrijving van de wagen.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/