0rk.nl
Image default
Electronica en Computers

Waarop let u, als u een bewakingscamera gaat kopen?

In de eerste plaats ga je kijken naar het type bewakingscamera dat je koopt.

 

Op basis van de hun technologie onderscheiden we 3 verschillende soorten bewakingscamera’s.

 

Analoge camera’s.

Dit zijn de goedkoopste camera’s in zijn soort maar de beeldkwaliteit voldoet niet meer aan de huidige wensen. De resolutie wordt in tv-lijnen uitgedrukt en kan je vergelijken met de kwaliteit van een oude beeldbuis.

 

IP camera’s

Dit zijn camera’s die men tot een resolutie van 28 megapixel kan aankopen en die je ook makkelijk op je netwerk kan aansluiten. Dit wil zeggen dat het heel makkelijk is om de bewakingscamera’s op je pc, tablet en smarthone te bekijken. Zowel voor de live – als opgenomen beelden.

 

HDSDI, HDCVI en AHD

Deze camera’s zijn worden net zoals analoge bewakingscamera’s bekabeld via een coaxkabel maar de resolutie van de camera’s kan een pak hoger zijn. Deze bewakingscamera’s zijn ook een pak goedkoper dan IP camera’s. Deze camera’s worden vaak gebruikt bij vernieuwing van het systeem. Bij dit type van bewakingscamera’s moet men enkel de camera’s vervagen en kan men de coax kabel laten liggen.

 

IP camera’s zijn de duurste maar ook de beste bewakingscamera’s van bovenvermelde types. Maar naast het type volgens de technologie is er ook een verschil in vormgeving.

Zo maken we een onderhscheid tussen bullet camera’s, dome camera’s, cube camera’s en eyeball camera’s. De beste camera’s naar vormgiving zijn de eyeball camera’s. Deze bewakingscamera’s geven in de meeste gevallen het beste beeld. Er is geen relectie van de zon mogelijk zoals bij de dome bewakingscamera’s en je kan deze bewakingscamera’s door er een tik tegen te geven niet in een andere richting doen kijken.

 

We weten nu reeds dat we best voor een IP camera kiezen die van het type eyeball is. We zijn dus al op de goede weg maar een zijn nog een aantal zaken waar je naar moet kijken. Zo kiezen we best een bewakingscamera met uitstekend nachtzicht. Hiervoor kies je best bewakingscamera’s met nachtzicht van de 3de generatie. Deze camera’s hebben 1 of maximum een 4-tal grote infrarood leds. Nachtzicht camera’s van de 2de generatie hebben meestal enkele tientallen kleine infrarood leds.

Finaal is het merk ook zeer belangrijk. Je kiest best voor een bewakingscamera van een bekend merk. De bekendste meken van camerabewaking zijn Dahua, HIK-vision, Uniview, Axis, Mobotix etc. Wanneer we hier naar de prijs – kwaliteit verhouding kijken zou ik voor Dahua opteren. Dit zijn uitstekende bewakingscamera’s die daarenboven zeer scherp zijn geprijsd.

Dus de ideale bewakingscamera is een IP eyeball camera met infrarood leds van de 3de generatie van het merk Dahua.

https://www.stopdedief.be/camerabewaking