Waarom zou ik nu meteen een verpakkingsmachine nodig hebben?

In een omgeving waar sprake is van productie in grote volumes betekent dat het in gebruik nemen van een verpakkingsmachine directe voordelen oplevert. Dergelijke machines verpakken uw producten efficiënt en effectief.

 

Doel van de machine

Aan het einde van elk productieproces moeten de omstandigheden voor uw producten optimaal zijn voordat ze de logistieke fase ingaan. Dat is het transport wat een product doorloopt vanuit de fabriek tot en met de eindgebruiker. Uw producten dienen de productieomgeving te verlaten in een bepaalde kwantiteit en kwaliteit. Dat betekent dat ze bescherming nodig hebben en tegelijk in bulk verplaatst moeten worden voordat ze overhandigd kunnen worden aan de transporteur. De redenen waarom u meteen een professionele verpakkingsmachine nodig hebt, kunnen we als volgt opsommen:

 • hoge snelheid van verpakken,
 • lage operationele verpakkingskosten,
 • beperkte personele inzet,
 • optimaal gebruik van hulpmiddelen,
 • hoge kwaliteitsstandaard van verpakking mogelijk,
 • bulkverwerking mogelijk,
 • kwaliteitswaarborging van het product en de omgeving en
 • optimale verwerking door alle participanten in het logistiek proces.

 

Maatwerk in verpakkingsbehoeften

Als fabrikant kunt u allerlei soorten verpakkingsbehoeften hebben. Er zijn machines voor het wikkelen, sealen, afsluiten en nog veel meer. Ook zijn er verwante systemen te verkrijgen die te maken hebben het procesmatig verwerken, stapelen en voortbewegen van de producten in deze eindfase van het productieproces. Dit gaat om het bijhouden van de goederenverwerkingsstroom, het verplaatsen of manoeuvreren van de goederen in deze fase en het gereed maken van de output aan goederen voor directe transport. In dit artikel illustreren we twee machines die veelvuldig gebruikt worden in productieomgevingen.

 

Horizontaalwikkelaars

Deze machine wikkelt producten in de lengterichting. De folie wordt draaiend om het product heen aangebracht, terwijl het via een statisch of aangedreven rollenbaan of transportmat in- en uitgevoerd wordt. Afhankelijk van bijvoorbeeld de lengte, het gewicht, het formaat, specifieke producteigenschappen en persoonlijke wensen kunnen horizontaalwikkelaars klantspecifiek worden aangepast. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het volledig sealen van de wikkel aan het begin/eind of waterdicht verpakken. Overigens zien we hier dat er ook wikkelmethoden toegepast kunnen worden die handmatig vrijwel onmogelijk zijn.

 

Dozensluiter

Zelfs de meest eenvoudige productiebedrijven hebben een oneindige hoeveelheid vouwdozen die dag in dag uit goed dichtplakt moeten worden. Het afplakken kost een arbeider veel tijd. Vooral wanneer de tape in de eerste aanleg niet direct goed pakt. Het kost vaak ook extra tape om dat te herstellen. Alhoewel de handelingen arbeidstechnisch klein zijn, neemt een machine meer stress weg dan we op het eerste gezicht zien. Ga voor uzelf na wat de onderstaande voordelen van een dozensluiter zijn:

 • tape optimaal in gebruik,
 • wijze van afplakken is consistent,
 • doorvoersnelheid van het afplakken is hoog en
 • minder arbeidsintensieve handelingen/fouten.

 

De juiste verpakkingsmachine

Voor het vinden van de verpakkingsmachines die aan uw wensen en eisen voldoen, zult u eerst uw huidige situatie goed in kaart moeten brengen. Voor het oriënteren op professionele verpakkingsmachines verwijzen wij u naar https://www.idepack.nl/. Daar kunt u diverse modellen bekijken en basisinformatie verzamelen, waarmee u de eindfase van uw productieproces en overgang naar transport grofweg in kunt vullen. Het is natuurlijk ook mogelijk om rechtstreeks contact te maken met deze vakspecialisten voor advies en hulp.

https://www.idepack.nl/